CIRCUS RIDER, Krunoslav NađCIRCUS RIDER, Krunoslav Nađ
Product Code: WPOZ-120057

CIRCUS RIDER, Krunoslav Nađ

63,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Ovo su pjesme koje su prije svega, sve do jedne uglazbljene (ZAMP ali još neobjavljene i govore o ljubavi, obitelji, prijateljstvu i smrti u proteklih 30 godina. Svaka pjesma je dan proživljen za sebe i svaka je pjesma posvećena različitim osobama u mome životu. To su sjećanja na mirna ali i na ratna doba, kada sam imao pomalo iskrivljen pogled na ljubav, prijatelje, roditelje ali je postojala ogromna vjernost i ljubav prema svim tim ljudima. Naravno, .., postoje i pjesme koje opisuju pojedine osobe, dane ili razgovore u skorijoj prošlosti.

Pojašnjenja u pojedinim pjesmama:

A TKO – pjesma pokušava objasniti stanje svijesti i osamljenosti duha kod prvog dana dolaska bolesnog ili psihofizički maltretiranog djeteta u naš BJJ klub (poljubac – prijatelj)
BIJESNI PSI - ljubomora
CIRCUS RIDER – najbolji prijatelji moje djevojke
DA NE PITAM VIŠE STRANCE (Najprljaviji drum – najlošija pozornica birtije)
GOLOTINJA – kaos društva,  a sve navedeno u snu opisuje golotinju u raznim sanjaricama
JEDNO NIKAD NE PITAJ ME – jedan razgovor o Vjenčanju 
JUNAK PORUŠEN (ruža, ružičastog vijenca  i junak porušen – rakija i bomba između mene i prijatelja za vrijeme Domovinskog rata)
KIŠA ĆE , .., MOŽDA (Bludnica – rat)
KOLIKO GOD DA OSTALA (obraz za dlan – moj sin, moj dah – moja kćer)
KAMIKAZA – vrsta golubova koja u pjesmi opisuje mladu, neodgovornu žensku osobu
NAVIJAČKA OSIJEK I SA NAMA NISI SAM – osvrt na ponosne prijeratne i ratne dane provedene na Sjenjaku i na utakmicama uopće
NE BRINI – pjesma mojoj kćeri kada se razboljela
Od njega – od Boga
SVE JE DOGOVORENO (zaključio sam piti sa smrti, jer je nisam imao – stanje otvrdnutosti uma za vrijeme rata u smislu, .., neka bude, što bude)
SVRHA NARODNA (pingvini – jednoumlje)
U NEBO DALEKO – (veličina ponosa i ljubavi prema sinu, jedan grč – i kiseli  i najmanji njegov osmjeh je dovoljan za sve)
UTOPIJA -  razne terase i mjesta na kojima se sviralo
VILINSKA VILA (Ormar – duša)

Bilješka o autoru:

Krunoslav Nađ (Nagly), rođen u Osijeku, 26. srpnja 1975. godine, djetinjstvo Osijek – Donji grad i Sjenjak, osnovna škola – Mladost (Osijek), srednja škola – EMŠC (Osijek) Strojarski tehničar, Upisao Građevinski fakultet – dao jedan dio ispita i odustao radi sviranja sa svatovskim bandovima, te i dan danas sviram u jednome (Bolero band Osijek).

Bio sam Član STD Pajo Kolarić od 1983/4 do 2000. godine, gdje sam glazbenu  naobrazbu i stekao i tada sam najviše i putovao, te su neka putovanja prikazana u nekim pjesmama i nadam  se da će se neki i prepoznati u njima. Neke pjesme opet opisuju život svirača, koji radi po hotelima, pubovima, lokalima i ostalim mjestima, dok par  pjesama opisuje  ratne dane onih koji su tada bili u Osijeku. Predsjednik sam i trener u Udruzi kluba Brazilske jiu jitse „ KIMURA „ – Ernestinovo, koja besplatno, već 5 godina, radi s djecom do 16 godina, a pogotovo s bolesnom ( šećeraši, astmatičari, zlostavljana djeca ,...).

Zadnjih 15 godina zaposlen u “VUKA“ d.d. Osijek, kao građevinski radnik.
Motivaciju za svoja djela, iz priloženog, nalazim u pojedinom danu, a nekad u par sekundi razgovora s nekim i ovo je moja prva, a nadam se ne i posljednja takva zbirka pjesama koja je eto, ..., vidjela svjetlo dana, najviše zahvaljujući strpljivosti moje obitelji.


Ključne riječi: circus rider, golotinja, bludnica, kamikaza, Osijek, Slavonija, tvrđa, ponos, utopija, vilinska vila,
Krunoslav Nađ

E-mail: Krunoslav Nađ

Naslov: CIRCUS RIDER
Autor: Krunoslav Nađ
Broj stranica: 56
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-336-009-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev
Product Length: 0.0000 cm
Product Width: 0.0000 cm
Product Height: 0.0000 cm
Product Weight: 0.0000 kg
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.