Samuel_Samaržija_Ruah_webknjizara_redak_WEB_1159
Product Code: W-1159

RUAH, Samuel Samaržija

70,00 kn
Manufacturer Redak

Sažetak:

Zbirka "Ruah" je sačinjena od poema koje su pisane dahom i govore o dahu kojim se prije ljubavi udiše, čezne i proriče, kojim se tijekom ljubavi polijeće i lebdi te kojim se poslije ljubavi slijeće, izdiše i nariče. Zbirka je lišena suvremene raspršenosti. Pjesme čitaoca ne ostavljaju samo s pročitanim riječima već ga s jezikom parabola daruju ručno tkanim platnom na kojem mirišu gusta osjećanja i dišu zbilje proživljenoga. Poeme su vezene u uzorku arhaične ornamentike Istoka a konci su napravljeni od fuzije niti erotike, sevdaha, sufizma, Solomonovog pjesništva, sefardskih romansi i inih niti, zapravo, od svih niti od kojih je satkan i sam autor koji za sebe kaže da je sin Istoka i Zapada. Djelo je stvarano kroz više godina i u više različitih gradova. Iako je autor u međuvremenu začeo neke nove forme i pjesme, "Ruah" dolazi kao autorovo dijete i prvijenac.

 

Bilješka o autoru:

Samuel Samaržija rođen je 1982. godine u Austriji. Na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu, diplomirao je fizioterapiju. Trenutno živi u Beču. Pisanje još za ranih dana smatra svojim drugim disanjem te se s prolaskom godina u njem u transu sljubljuje s bićem svoje duše koja u slovima i riječima raste i sazrijeva, gubi, traži i pronalazi, pita i odgovara, ruši i obnavlja, oslobađa i iscjeljuje, nerijetko i proriče. Iako svoja prva djela piše tijekom adolescencije u obliku eseja, poezija ga sazrijevanjem postepeno obrasta i posve preuzima. Poeziju će nazvati genetskim imperativom s obzirom da u obitelji postoji velik broj nikad objavljenih majstora poetskog izričaja.

Ključne riječi: poezija, erotika, sevdah, sufizam, ljubav

E-mail: Samuel Samaržija 

 

Naslov: Ruah
Autor: Samuel Samaržija
Broj stranica: 166
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-772-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.