HOMMAGE ZORANU MALENICI, Marica Žanetić MalenicaHOMMAGE ZORANU MALENICI, Marica Žanetić Malenica
Product Code: W-0496

HOMMAGE ZORANU MALENICI, Marica Žanetić Malenica

180,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:


Knjiga je koncipirana kao hommage sociologu i politologu Zoranu Malenici (1949-2015), dugogodišnjem profesoru sociologije na Pravnom fakultetu u Splitu. Sastoji se od četiri cjeline: izbora iz njegovih objavljenih i neobjavljenih radova (2010.-2014.); dnevničkih zapisa zadnjih šest mjeseci života; biobibliografije i tekstova kolega, prijatelja, suradnika, studenata i novinara napisanih u povodu njegove smrti. Zaseban dio čini fotoalbum s odabirom slika iz obiteljskog albuma.

Bilješka o uredniku:

Mirko Banjeglav diplomirani je politolog, rođen 1950. Bio je novinar i urednik kulturne rubrike tjednih novina, glavni urednik časopisa za društvena i kulturna pitanja "Kulturni radnik", dugogodišnji urednik i glavni odgovorni urednik u više izdavačkih poduzeća u Zagrebu: "Sveučilišna naklada Liber", "Prosvjeta", "M.E.P.", "Golden marketing-Tehnička knjiga". Uredio je ili grafički pripremio za štampu više od stotinu knjiga. Objavio je više stotina novinarskih i publicističkih tekstova te nekoliko stručno-znanstvenih radova i jednu knjigu. Živi i radi u Zagrebu.


Ključne riječi: Zoran Malenica, hommage, profesor sociologije, sociologija hrvatskog društva, društvena stratifikacija, sociolog siromaštva, izborni sustav, Katolička crkva, laička država, korupcija, sustav obrazovanja...

E-mail: Marica Žanetić Malenica

Naslov: Hommage Zoranu Malenici
Autorica: Marica Žanetić Malenica
Broj stranica: 440
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-305-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.