Naslovnica_za_web5
Product Code: W-0642

PLANIRANJE ZRAČNOG PRIJEVOZA (TISAK CRNO - BIJELI), grupa autora

120,00 kn


Sažetak: 

Udžbenik „Planiranje zračnog prijevoza“ sustavno obrađuje osam sadržajnih cjelina. Prvi dio sadrži analizu i ocjenu razvoja zračnog prometa u svijetu s trendovima promjena koji su okvir za odabir optimalnog poslovnog modela zračnog prijevoznika. Drugo poglavlje uključuje detaljnu razradu ključnih pokazatelja uspješnosti zračnih prijevoznika. Sljedeće poglavlje s detaljnim prikazom pokazatelja produktivnosti zrakoplovne kompanije prirodno se nastavlja na prethodnu sadržajnu cjelinu opisujući i suvremene modele ukupne produktivnosti. Ključne sadržajne cjeline u četvrtom i petom poglavlju fokusirane su na planiranje i strategiju zrakoplovne kompanije, a posebno su izdvojeni temeljni procesi planiranja koji se odnose na flotu zrakoplova, red letenja, planiranje posada zrakoplova i optimalne potrošnje goriva. Da bi prikaz komponenata planiranih sadržaja u zračnom prijevozu bio kompletiran, obrađena su i poglavlja o sustavima za upravljanje prihodima, modelima profitabilnosti ruta te na kraju i prigodnim prognozama razvoja zračnog prijevoza u svijetu, Europi i u Hrvatskoj Svako poglavlje završava s primjerima iz prakse, koji zaokružuju cjelovitost opisanih poslovnih procesa i aktivnosti.

Bilješka o autorima: 

Mirko Tatalović rođen je 1950. godine u Drežnici, Ogulin, Hrvatska. Na Prometnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1974. godine., a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1975. godine. Poslijediplomski studij pohađa na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci, gdje magistrira 1989. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Prometno-tehnološki čimbenici optimalizacije produktivnosti zrakoplovne tvrtke“ obranio je 2004. godine na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. 

Ivan Mišetić je rođen 1961. u Pločama. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i diplomirao je 1983. godine. Magistrirao je s temom Marketing putničkih agencija, a doktorirao s disertacijom Upravljanje marketingom zrakoplovnih tvrtki. 

Jasmin Bajić, dipl. oec., rođen je 1959. godine u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao je 1983. godine. 

Trenutačno je doktorand na doktorskom studiju poslovne ekonomije Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Navedeni su autori knjige „Menadžment zrakoplovne kompanije“ u nakladi Mate d.o.o. iz 2012. godine. 

Ključne riječi:
 Zračni prijevoz, zrakoplovna kompanija, planiranje, strategija, pokazatelji uspješnosti, produktivnost, profitabilnost.

Naslov: Planiranje zračnog prijevoza (tisak crno - bijeli)
Autor: Mirko Tatalović, Ivan Mišetić, Jasmin Bajić
Broj stranica: 362
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-243-087-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.