Stjepan Crnić

U Zagrebu, 6.6.2016.

Tražeći najjednostavniji i što jeftiniji način za izdavanje knjige, na Internetu sam našao podatke o firmi Redak d.o.o. i njihovoj ponudi tiskanja knjige kroz uslugu „print na zahtjev“. 

Ponuda mi je bila zanimljiva posebno s aspekta manjih ulaganja jer je tiskanje knjige u velikoj nakladi skup i vrlo rizičan pothvat, posebno za neafirmirane pisce. Postoji veliki rizik da se knjiga neće rasprodati. Na ovakav način tiskanja knjige taj je rizik eliminiran i to je za mene bilo od velike važnosti. Osim toga, firma Redak d.o.o. ima svoju web knjižaru koja pomaže otvoriti put ka čitateljima.

Od prvog kontakta pa do izdavanje knjige bio sam oduševljen susretljivošću Nikoline Jelić i njenog tima koji radi na pripremi knjige za tisak. Oduševio me entuzijazam i želja tima da knjiga izgleda odlično kako bi uz sam tekst i svojom „dotjeranom vanjštinom“ privlačila čitatelje. Posebno bih istakao volju da se konstruktivnim prijedlozima, temeljenim na iskustvu, pomogne autoru u svakom segmentu vezanom uz knjigu od izgleda teksta i knjige u cjelini do savjeta oko marketinga nakon izlaska knjige iz tiska.

Suradnja je doista izvrsna i u pogledu svih dogovorenih rokova. Sve je bilo odrađeno u dogovorenom vremenu.

Ukupno uzevši, radi se o marljivom, odgovornom i susretljivom timu koji svakom autoru može biti od velike pomoći kako bi uz minimalna ulaganja i u kratkom vremenu, njegova avantura izdavanja knjige bila uspješna.

Stjepan Crnić autor je knjige Tajna divljeg kestena.