Vujnović - naslovnica
Product Code: W-0668

U ZAGRLJAJU VJEČNOSTI, Anđela Vujnović

140,00 kn


Sažetak: 

Stihovana zbirka pod nazivom „U zagrljaju vječnosti“ sastoji se od četiri ciklusa: I NIGDJE –TEBI NALIK!, ČUVARI GRADA SVOGA, STEPENASTI GRAD, ZNAMENITE KRALJEVSKOGA NITI. 

U ta četiri ciklusa pjesnikinja je ispjevala ukupno četrdeset pjesama. Sve su pjesme uglavnom posvećene rijeci Plivi, njezinoj boji, igri i trajanju u vječnosti, njezinoj ljepoti i zaigranosti, njezinoj proljetnoj halji koja joj pada niz bokove.

Anđela je zadivljena silinom rijeke, vodom kao prirodnim elementom, njezinom snagom i ljepotom. Ljepotu vode prepoznaje najviše u ljepoti rijeke Plive, njezinoj bistrini,
brzacima i slapovima. 

Padaj Plivna/Plivo/Vodo 
divna/Stvarajuć /u sebi/višebojnu
tečnost/Sve/u vječnost

I kad u stihove utkiva povijesne teme, jasno je da je rijeka pratilja jedne velike nesretne povijesti jednoga naroda koji ima „dušu mednoga saća“.

//Kroz povijest/ponosnog
tla/kosačā/S pregršt ljudskoga
plača/Ponizno/Katarina
/korača/Iza /i ispred/koraka njenih
/drača/Pustila cvijet/za novi
svijet/Od pogleda/skrivenog
jada/Tisuću jednom ćudi/ljudi/I
sada/taj pogled čudi/Ne možeš
vidjet /tragove bola/tjeskobu
pada/Kuraž/ovdašnjeg
svijeta/kamena
palača/Duša/mednoga saća/Jasno/i
dvorskoj ludi/Da bila/nije/ni u
kakvoj zabludi/Smjerna/pokornost
njena/noćnih bdijenja/iz
krila/skute je svila/Pretrpjet/za
narod/budućnost bolju/Mariji/na
volju//

Stapajući se ovom zbirkom i utapajući u zagrljaj vječnosti, ovdje bih Anđelu prepoznao kao onaj peti element koji je nedostajao u stvaranju svijeta, a koji ona čini savršenijim i ljepšim.

Željko Kocaj

Bilješka o autoru: 

ANĐELA VUJNOVIĆ rođena je ljeta Gospodnjega, 1973. godine, u S. Palanci. Osnovnu školu, nižu muzičku školu – odsjek: gitara,kao i gimnaziju, završila je u Bihaću.

Sukladno predačkim nitima u Dalmaciji, nastajale su i Anđeline zbirke poezije: „Kad god ideš na smaknuće“, 2010. godine, REDAK, Split, u Splitu, “Kako bi svanulo tvoje svitanje“, 2014. godine, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu, „Vrlina od bliskih davnina“, REDAK, Split, 2016. godine, a Anđelina zbirka stihova „Kad god ideš na smaknuće“ prevedena je na španjolski jezik 2015. godine. Prijevod ove zbirke pod nazivom „Siempre que vayas a ejecución“ izišao je iz tiska u 2016. godini, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu. Njezina četvrta zbirka stihova“U zagrljaju vječnosti“, REDAK Split, 2017. godine, daje noviji smisao svemu prethodno izrečenome, u suglasju s višeglasjem Anđelinih stihova-tonova. Uz pisanu riječ, Anđela se bavi slikarstvom i muzikom–instrumentom među instrumentima: gitarom.

Mjesto Anđelinoga trenutačnoga, sadašnjeg nastanjenja, jest Banja Luka, i Anđela je nadalje nerijetki suputnik kotačima na drumovima bližim i daljnjim...

Ključne riječi: ANĐELA, ANĐELA VUJNOVIĆ, U ZAGRLJAJU VJEČNOSTI, U ZAGRLJAJU, VJEČNOSTI,U VJEČNOSTI

Naslov: U zagrljaju vječnosti
Autor: Anđela Vujnović
Broj stranica: 268
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-422-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.