Petar Matković

U Splitu 12.9.2017.

Kad sam prije 10 godina počeo pisati svoju prvu (poprilično opsežnu) knjigu razmišljao sam samo jedno - kad ću završiti rukopis. O izdavaču nisam ni razmišljao. Pretpostavljao sam da će izdavanje i tisak biti samo rutina. Bez prethodnih iskustava poslušao sam savjete prijatelja koji su mi preporučili tada „renomiranog“ nakladnika. I tada nastaju mnogi problemi, meni neshvatljivi i neobjašnjivi. Izgledalo je - kako je lakše napisati knjigu nego ju objaviti.

Poučen tim iskustvom odlučio sam da za drugu knjigu sve mora biti drukčije. I bilo je.

Za Redak sam saznao putem interneta. Na moj upit nekolicini izdavača poslan e-poštom, Redak je odmah (prvi) reagirao. Prvi kontakt je bio ugodan i profesionalan, meni jasan, jednostavan i edukativan. Pokazalo se kasnije i financijski najprihvatljiviji od svih.

Izbor nakladničke kuće Redak za izdavača bio za mene pravo rješenje. Najbolji dokaz tome je da sam završavajući svoju treću knjigu već unaprijed znao da je izdavač webknjižara Redak. Bilo je dovoljno javiti se voditeljici Nikolini Jelić (s kojom imam ugodno iskustvo izgrađeno na prethodnom međusobnom povjerenju i uvažavanju) i sve drugo je samo rutina. Knjiga je u rukama čitatelja.

Preporučam svima koji još uvijek dvoje ili ne znaju kako objaviti knjigu - izaberite webknjižaru Redak.

Petar Matković autor je knjige Rodoslovlja Medova Doca I Dobrinača te Stanovništvo Zagvozda od sredine XVII. stoljeća do početka I. svjetskoga rata.