Ogren Variola

U Zagrebu 30.4.2016.

Nije mi uopće teško reći nešto pohvalno za knjižaru Redak. Prvenstveno zbog toga jer sam se surađujući s njima osjećao kao u znanstvenoj fantastici koju sam upravo izdao.

Od trenutka kad sam 'slučajno naletio na njih', uopće čuo za Redak, listajući izdavače na internetu, pa dok nisam dobio odštampani kontingent knjiga prošlo je 40 dana. Prvo pitanje koje mi se pojavilo je, jesam li u Hrvatskoj? Brzo, točno i učinkovito. Treba li više?

U nekoliko razgovora na mobitel i nekoliko mailova upute vas u sve što treba napraviti, i pomognu vam oko priređivanja (objasne one detalje koje niste znali kod pripreme teksta). 

A kako vidim da su već drugi pisali i o kvalitetnom papiru i o vrhunskoj suradnji, to je nepotrebno da ponavljam, pa ću se osvrnuti na drugu stvar. Ovo je moderno izdavaštvo. Nema više čekanja da neki urednik to odobri, da štampa uđe u nekakav program izdavača, da vas zafrkava ovaj ili onaj, da morate imati vezu itd. To su dinosauri koji nestaju. Što ste napisali to štampate i sami ste odgovorni za svoje djelo! Knjižara Redak se bavi svojim poslom, vi se bavite svojim i upravo zato to savršeno funkcionira. Zato bih mirne duše svakom preporučio ovaj način izdavanja.

Ogren Variola autor je romana Europa, Jupiter.