Neven Šerić, M.Sc. PDP, Ph.D.

U Splitu 25.4.2017.

Mladi znanstvenici su danas u vrlo kompleksnoj situaciji u Republici Hrvatskoj s aspekta znanstvenog napredovanja koje im se nikada ranije nije tako kompliciralo i otežavalo. Pored te činjenica, za napredovanje su potrebne i znanstvene knjige. Na mnogim fakultetima procedure objave znanstvenih knjiga su složene premda u konačnici znanstvenik treba osigurati sredstva potrebna za štampanje knjige, koja nisu mala jer da bi knjiga imala prihvatljivu maloprodajnu cijenu (i tako vratila znanstveniku uložen vlastiti novac u tisak) mora biti tiskana u značajnijoj količini.

Digitalni tisak, koji je moguć preko digitalne tiskare REDAK omogućava praktičniju, jednostavniju i jeftiniju realizaciju projekt nove znanstvene knjige. Nema složenih procedura. Autor i tako sam traži i dogovara recenzente, pa se tu ništa ne mijenja. Ukoliko je primarni cilj znanstvena knjiga, a ne vanjski dojam, prihvatljiv je mekani uvez, jednobojni tisak i sl., ukupni trošak izdavanja nove znanstvene knjige je više nego simboličan. Projekt se realizira već i sa 20-ak primjeraka knjige, a budućim kupcima knjige naručeni se primjerci tiskaju na zahtjev. Autoru redovito mjesečno stižu izvješća o prodaji tako naručenih knjiga, a na žiro račun mu se uredno uplaćuje određeni autorski honorar.

Konačno, REDAK u svom timu ima sve potrebne eksperte lektore, dizajnere. Zašto komplicirati kada se može jednostavno. Ja sam odabrao REDAK za svoju prvu, i za sljedeće znanstvene knjige.

Neven Šerić, M.Sc. PDP, Ph.D., Professor of Marketing strategies, Product management, Logistic, and Branding in tourism, autor je knjige Istraživanje tržišta za turističke subjekte.