Mladenka Kučić

Na Cresu 1.7.2018.

Redak po redak , poziv za pozivom, razgovor za razgovorom i – eto moje knjige Povratak snovima djetinjstva! A ko se nada?

Muke po pisanju u mom slučaju počele se prije 10- ak godina kad sam bila sigurna da imam materijal za tiskanje. Ni društvene strukture ni razni službenici izdavačkih kuća nisu mi davali nadu. Suradnja bi završila odmah na početku zbog formalnih administrativnih fraza koju umjetnici i umjetnost ne vole ka crnog đ----. I tako su se moji rukopisi umnažali i čekali.

Pretražujući moguće izdavače, privukli su me vaši promidžbeni materijali: jednostavno pisani kao da dobronamjerno pružaju ruku podrške i tako nesigurnim budućim autorima. Pa sam tu ruku prihvatila.

Potom Nikolina! Znam, neće ta zamjeriti oslovljavanje bez atributa. Neposredna, nenametljiva , draga. Odmah sam se zakačila na Nikolinu. I prilično uvjerljivo pomislila da ima nade i za jednu smotanu Mladenku. I zvala ju kad i nije b a š trebalo. U glavi sam vrtila: Sad je već dosta gnjavim, sad bi mogla biti ljuta. Neee, Nikolina opet i opet i u bilo koje doba prijateljski i toplo. Prirodna – ono oko čega se sva svjetska pera i naša pera lome – da podsjete na iskonsko, dobro, plemenito u čoviku – ona ima! I zato se u jednom potezu dogodilo i moje književno djelo.

Znam da je u vašem timu još takvih ljudi. Podržavam, preporučujem i zahvaljujem Retku , a ja ću Nikolinu zvati svako malo zbog prijateljstva i kakve sitne naklade.

Mladenka Kučić autorica je knjige Povratak snovima djetinjstva.