Marica Žanetić Malenica


U Splitu 25.4.2017.

Za Redak print studio sam prvi put čula krajem 2015-e kada je kod vas tiskana knjiga "Na ovo sam baš ponosna", u kojoj sam bila autorica jedne od priča. Informacija da se može s malo sredstava ostvariti snovi nas koji pišemo oduševila me i potaknula na moje prve samostalne pothvate. I tako je krenulo. Prošle godine Redak mi je tiskao prvu knjigu, ove godine drugu... treća se priprema... Redak je za mene postao sinonim za ostvarivanje mojih spisateljskih snova na najbolji mogući način. 

Kad kažem Redak, zapravo prvo vidim simpatično Nikolinino lice, prvi i zadnji kontakt pri realizaciji mojih malih projekata. Susretljiva, srdačna, sugestivna, empatična... dobra vila koja je učinila sve da od nje odem s knjigama u ruci i osmjehom na licu, jednom riječju - zadovoljna. I tako jedna poslovna suradnja postupno dobiva neka nova obilježja - topla ljudska.

Priču o Retku širim dalje kako bi još mnogi, poput mene, ovdje u ruci držali svoje realizirane želje, do sada teško ostvarive. Stoga ja vrijeme dijelim na ono prije i poslije Retka. Jer oni, kao što to sami kažu, "prave razliku." 


Marica Žanetić Malenica urednica je knjige Hommage Zoranu Malenici.