dr. sc. Ante Orlović

U Zagrebu 21. 4. 2013.

O postojanju tvrtke Redak saznao sam slučajno, u razgovoru s radnim kolegom, koji je prije mene istraživao tržište nakladnika u Hrvatskoj te mi je spomenuo da postoji ''neka'' mala tvrtka u Splitu koja je fleksibilna u načinu poslovanja. Primarno se to odnosilo na poslovni model tiskanja knjiga ''na zahtjev'' odnosno na mogućnost vrlo ograničene naklade, čime se izbjegava nepotrebno tiskanje pa i stvaranje zaliha knjiga, a što direktno utječe na razinu troškova za autora koji traži put da svoje djelo plasira na tržište, u vlastitom aranžmanu. 

Kontakti koji su uslijedili putem maila i telefona, inicirani s moje strane, stvorili su dojam da se radi o odgovornoj, profesionanoj i kreativnoj tvrtki čiji zaposlenici imaju dovoljno poslovnog iskustva i radnog elana, komunikativnosti, poslovnosti i dinamičnosti, a koje karakteristike ulijevaju povjerenje da suradnja s njima može biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo. Ovi moji dojmovi su potvrđeni i na jednom radnom sastanku uživo, održanom u prostorijama tvrtke Redak, a oni su i u stvarnosti verificirani kroz kasnije ostvarenu poslovnu suradnju konkretiziranu objavljivanjem moje knjige. Važno je napomenuti da sam istovremeno o istoj stvari (objavi knjige) ostvario kontakte s pojedinim, velikim i vrlo renomiranim, hrvatskim nakladnicima, u kojim kontaktima nisam naišao na ''tretman'' kao kod tvrtke Redak, a što je možda i očekivano s obzirom na njihovu veličinu i tržišni renome kao i moju ''anonimnost'' kao autora. Upravo u tim i takvim činjenicima i okolnostima, tvrtka Redak ima priliku ostvariti dobru tržišnu pozicioniranost na hrvatskom nakladničkom tržištu, što ona izgleda vrlo dobro i čini.

Vrlo brzo sam odlučio svoj projekt izdavanja svoje prve knjige realizirati u suradnji s tvrtkom Redak kao nakladnikom što se pokazalo dobrom poslovnom odlukom. Naša suradnja rezultirala je uspješnim objavljivanjem moje knjige, kao i njezinom distribucijom, tako da moj poslovni odnos s tvrtkom Redak mogu ocijeniti vrlo solidnim do odličnim. Tijekom pripreme materijala za tisak pisao sam i predgovor u kojem sam, potaknut dobrim odnosima s nakladnikom, uvrstio eksplicitnu zahvalu nakladniku - tvrtki Redak koja je, stvaranjem svih organizacijsko-tehničkih pretpostavki, bitno doprinijela činjenici da je moja knjiga objavljena odnosno da je ugledala ''svijetlo dana''.

Tvrtka Redak marketinški je osviještena na visokom nivou, u smislu fokusiranosti na klijente, pa i na ispunjavanje njihovih prijedloga i želja, no prostora za napredak svakako da još ima... jer, ma koliko dobri bili, uvijek možemo biti i bolji. Toga su sigurno svjesni u tvrtki Redak, tako da u budućnosti možemo očekivati još bolje i kvalitetnije usluge od ove tvrtke koja već sada zaslužuje moj veliki respekt i profesionalno poštovanje, a što je zalog za našu moguću poslovnu suradnju i u budućnosti. 

dr.sc. Ante Orlović autor je znanstvene publikacije "Gospodarski kriminalitet u Republici Hrvatskoj".