WK NASLOVNICA v2
Oznaka: W-0854

LABORATORIJ ZA GEOKEMIJU OKOLIŠA – Povijesni pregled prvih 10 godina postojanja i djelovanja monografija, Saša Zavrtnik

90,00 kn

Sažetak:

Svrha ovog djela je pružiti pregled prvih 10 godina povijesti postojanja i djelovanja Laboratorija za geokemiju okoliša (LGO) Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu što obuhvaća period od 2006. do 2016. godine. Uvodno je dan osvrt na početke i razvoj Geotehničkog fakulteta u Varaždinu u čijem se sastavu laboratorij nalazi. Razvoj laboratorija uključuje i osnivanje zasebne jedinice za izvođenje studentskih vježbi odnosno Kemijskog praktikuma. Tako Laboratorij za geokemiju okoliša primarno ima i ispunjava svoju svrhu kroz sudjelovanje u izvođenju praktične nastave. Uz nastavnu djelatnost LGO svojim analitičkim radom sudjeluje u znanstvenim i stručnim projektima. Analitička djelatnost laboratorija uključuje terenske i laboratorijske analize uzoraka voda, tla i eluata otpada. Laboratorij za geokemiju okoliša također pruža usluge agrokemijskih analiza tla čime pridonosi kontroliranijoj i racionalnijoj gnojidbi čuvajući tako naše prirodne resurse. Ova monografija je prigodno objavljena uoči 50.-e godišnjice ideje osnivanja kemijskog laboratorija na matičnoj ustanovi kao i uoči 50.-e godišnjice Geotehničkog fakulteta te 350.-e godišnjice Sveučilišta u Zagrebu.

Bilješka o autoru:

Saša Zavrtnik je maturirao kao kemijski tehničar, a diplomirao je na Veterinarskom fakultetu kao doktor veterinarske medicine. Studirao je i teologiju te mu je od strane Trinitiy Graduate School of Apologetics and Theology dodijeljena diploma magistra teologije, a na teološkom učilištu Mihael Starin stekao je magisterij bogoslovlja. Već gotovo 10 godina radi na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao djelatnik Laboratorija za geokemiju okoliša. Autor je triju knjiga: U početku bijaše Život, Stvoriteljeva ostavština i Zdravi međuodnos ljudi i životinja te više znanstvenih, stručnih i popularnih članaka. Bavi se bioetikom i član je Hrvatskog bioetičkog društva.

Ključne riječi Laboratorij za geokemiju okoliša, kemija, analitika, Inženjerstvo okoliša, Kemijski praktikum, Geotehnički fakultet

E-mail: Saša Zavrtnik

Naslov: LABORATORIJ ZA GEOKEMIJU OKOLIŠA – Povijesni pregled prvih 10 godina postojanja i djelovanja monografija
Autor: Saša Zavrtnik
Broj stranica: 64
Nakladnik: REDAK, Geotehnički fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-547-3, 978-953-8066-05-4.
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.