Boris_Obsieger_Vijčani_i_stezni_spojevi_webknjizara_redak_WEB_1096
Oznaka: W-1096

VIJČANI I STEZNI SPOJEVI, Boris Obsieger

150,00 kn
Nakladnik: Vlastita Naklada

Sažetak:

Udžbenik Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u zbirci Elemenati strojeva namjenjen studentima tehničkih fakulteta. Osim studenata koriste ga i stručnjaci u praksi kao priručnik pri rješavanju praktičnih problema.

Udžbenik je podijeljen na sedam poglavlja u kojima su opisani 1. elementi vijčanog spoja, 2. pričvrsni vijčani spoj, 3. prednapregnuti vijčani spoj, 4. Stožasti stezni spojevi, 5. stezni ulošci, 6. stezna ljuske i 7. stezni diskovi.

Praktična primjena podržana je s 155 crteža i 86 tablica, s postavljenim proračunima i primjerima
označavanja te povezivanjem s europskim (EN) i međunarodnim (ISO) normama.

Bilješka o autoru:

Dr. sc. Boris Obsieger, redoviti je profesor najprije na Tehničkom Fakultetu na Sveučilištu u Rijeci, a potom i na Tehničkom Fakultetu Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, gdje drži nastavu iz elemenata strojeva, čvrstoće, robotike i numeričkih metoda na stručnim, sveučilišnim i doktorskim studijima. Održao je nekoliko zapaženih pozvanih predavanja na inozemnim sveučilištima, bio je predsjednikom međunarodnih kongresa CADAM i glavnim urednikom međunarodnog časopisa Advanced Engineering. Autor je više udžbenika na hrvatskom i engleskom jeziku na sveučilištima u Rijeci, Puli, Mariboru i Moskvi, te brojnih znanstvenih radova.

Ključne riječi: Vijci, matice, spojevi s vijcima, pričvrsni vijčani spoj, prednapregnuti vijčani spoj, stožasti stezni spojevi, stezni ulošci, stezna ljuske, stezni diskovi.

Link: boris.obsieger.org

Naslov: Vijčani i stezni spojevi
Autor: Boris Obsieger
Broj stranica: 354
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-7919-49-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.