ASPIRA_SPORTSKA_STATISTIKA_NASLOVNICA-300x419
Oznaka: W-0793

SPORTSKA STATISTIKA, prof. dr.sc. Nikola Koceić Bilan, Luisa Trombeta Burić, prof.

Sažetak:

Ovaj nastavni materijal je namijenjen studentima prvenstveno nematematičkih studijskih programa kojima je potrebna primijenjena statistika. Upravo zbog toga se u tekstu ne koristi prejaki matematički aparat kojim se inaµce služi Teorija vjerojatnosti i statistike i koji je objektivno razumljiv samo profesionalnim matematičarima, već je upotrijebljen matematički jezik primjereniji studentima nematematičkih studija koji imaju solidno predznanje iz elementarne matematike.

Cijeli materijal je potkrijepljen s mnogo primjera iz struke i svakodnevnog života putem kojih se ilustriraju prethodno teoretski razrađene statističke metode i zorno se prikazuje njihova primjena, naročito u sprotu. Iako u tekstu nema strogih matematičkih dokaza, obrada pojedinih statističkih metoda nije svedena na obično posluživanje recepata i uputa za pojedine statističke postupke

Bilješka o autoru:

Nikola Koceić Bilan je redoviti profesor Odjela za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Ključne riječi: statistika, vjerojatnost, distribucija, statistička varijabla, testiranje hipoteza

Naslov: Sportska statistika
Autori: prof. dr.sc. Nikola Koceić Bilan, Luisa Trombeta Burić, prof.
Broj stranica: 160
Nakladnik: ASPIRA
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-57411-1-4
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.