Franciskovic_Drago_Gospodarska_i_financijska_matematika_naslovnica_WEB
Oznaka: W-1081

GOSPODARSKA I FINANCIJSKA MATEMATIKA, Drago Francišković

100,00 kn
Nakladnik: Vlastita Naklada

Sažetak:

Udžbenik obrađuje nizove, postotni račun, omjere i razmjere, pravilo trojno, račun diobe, račun smjese. Iz financijske matematike udžbenik definira osnovne pojmove, obrađuje dekurzivno jednostavno i složeno ukamaćivanje za slučaj konstantne i diskretno promjenjive kamatne stope te jedne i više uplata. Obrađuje konstante uplate u jednakim vremenskim razmacima i zajam jednakim anuitetima.

Bilješka o autoru:

Drago Francišković, diplomirani inženjer matematike, je znanstveni stupanj magistra znanosti iz matematike stekao 1990. godine na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova iz financijske matematike kojom se bavi tridesetak godina. Predavao je četiri godine Financijsku matematiku na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku, te je koautor udžbenika Financijska i aktuarska matematika. Zadnjih deset godina na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu predaje Ekonomsku matematiku u sklopu koje se predaje i financijska matematika.

Ključne riječi: gospodarska matematika, financijska matematika, postotni račun, omjer, razmjer, razmjerne veličine, proporcionalne veličine, obrnuto razmjerne veličine, pravilo trojno, račun diobe, račun smjese, jednostavno ukamaćivanje, složeno ukamaćivanje, zajam, kredit, anuitet, otplata,

E-mail: Drago Francišković

 

Naslov: Gospodarska i financijska matematika
Autor: Drago Francišković
Broj stranica: 126
Nakladnik: Vlastita naklada autora
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-48981-1-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

 
Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.