KVESIC_DESET_KOMANDOSA_NASLOVNICA-300x419
Oznaka: W-0734

ZBIRKA KRATKIH PRIČA DESET „KOMANDOSA“, Vinko Kvesić

100,00 kn

Sažetak:

S odmakom većim od pet desetljeća odlučio sam u obliku kratkih priča, a na temelju stvarnih – istinitih događaja, opisati težak život naroda zapadne Hercegovine. U pričama sam opisao običaje, hrabrost, upornost, snalažljivost, moralnost, duhovno stanje i političko raspoloženje žitelja ovoga kraja u prvih petnaest godina nakon II. svjetskog rata.

Posebnu sam pozornost posvetio generaciji koja je rođena uoči i tijekom II. svjetskog rata. Opisao sam odrastanje i školovanje te generacije od početka osnovne škole do završetka gimnazije. Knjiga može poslužiti starijima da se prisjete prošlosti, a mlađima da saznaju o teškom životu i duhovnoj snazi svojih predaka. Ujedno želim da mladi objektivno sagledaju svoje životne prilike koje su neusporedive s tadašnjim stanjem, kako bi iz toga izveli logične zaključke i lakše donosili svoje buduće odluke.

Bilješka o autoru:

Vinko Kvesić rođen je 12. svibnja 1941. godine u Ljubotićima, općina Široki Brijeg. Četiri razreda osnovne škole završio je u rodnom selu, a osam razreda gimnazije u Širokom Brijegu. Maturirao je 1960. godine.

Studirao je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao u svibnju 1966. godine, te stekao naziv profesora povijesti. Dvije godine radio je osnovnim školama, a od 1970. godine zaposlen je u Ekonomskoj školi u Zaboku, gdje radi sve do odlaska u mirovinu 2005. godine.

Zadnjih desetak godina bio je ravnatelj Srednje škole Zabok (ekonomska, trgovačka, ugostiteljska, hotelijersko-turistička i komercijalna škola).

Nakon umirovljenja ostao je živjeti u Zaboku.

E-mail: Vinko Kvesić

Naslov: Zbirka kratkih priča Deset „komandosa“
Autor: Vinko Kvesić
Broj stranica: 94
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-465-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.