Ujevic_naslovnica-300x419
Oznaka: W-0831

SJENE IZ SLAMNATOG GRADA, Željka Ujević

100,00 kn

Sažetak:

Psihopat i njegova žrtva: žena rođena na Uni u Bihaću, žrtva rata, oskrnaljena, dolazi kao pomoć psihopatu u Skandinaviju i doživljava nove traume,ali se poistovjećuje sa svojim poslodavcem i utapa se u dužnost žene koja je ušla u stocholmski sindrom. Na kraju se spašava, odlazi na krajnji ledeni sjever i živi sa Samima koji ne razumiju pojam rata. Uz pomoć svoje samske dobročiniteljice prihvaća zapisati svoje strašne doživljaje iz rata s Balkana i nalazi smisao života u tom pisanju.

Bilješka o autorici:

Željka Ujević rođena je u Krivodolu kod Imotskog 17.06.1946. Studirala u Sarajevu jezik i književnost na Filozofskim fakultetu. Radila kao profesorica književnosti 20 godina u BiH, a potom do mirovine u Splitu, u Tehničkom centru.

Ključne riječi: Roman osude rata, žena žrtva rata, psihopat i njegove žrtve, zločinac i žrtva, simbolika slamnatih djevojaka, slamnata ulica, Salmus gate.

Naslov: Sjene iz slamnatog grada
Autorica: Željka Ujević
Broj stranica: 124
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-531-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.