PUNOŠ_PRIČA O MUDROJ SOVI_WK
Oznaka: W-0809

PRIČA O MUDROJ SOVI, Maja Punoš Rebić

Sažetak:

Mudra Sova je priča koja ukazuje na opasnosti prekomjernog i nekontroliranog korištenja interneta i videoigara u svakodnevnom životu i radu. Čitanje, učenje, “živa” komunikacija s vršnjacima i članovima obitelji te igra u prirodi sve više ustupaju mjesto virtualnom životu i igri koji odvlače pažnju bogatstvom multimedijalnih sadržaja i primamljivih osjetilnih iskustava.

Mudra Sova je priča o borbi “znanja” i “neznanja” u kojoj pobjeđuje “znanje”, utjelovljeno u liku najmudrijeg bića na svijetu. Nasuprot Mudroj Sovi stoji Knjigomrz, mrzitelj mudrosti, znanja,učenja, čitanja i zajedništva, koje iz toga proizlazi. Knjigomrzova namjera je učiniti ljude ovisnima o internetu i računalima te ih odvojiti jedne od drugih. U trenutku kad je čitav svijet postao ovisan o brzim rješenjima s interneta,nestane električne energije i sva se računala isključe. Baš u tom trenutku pojavi se strašan i nerješiv problem kojeg nitko bez interneta ne može riješiti. Prisjetivši se stare priče svojih djedova i baka, djeca odluče potražiti Mudru Sovu koja im ponovno otkrije tajnu prave mudrosti.

Djeca postaju učenici Mudre Sove koja im prenese čitavo svoje znanje. Po povratku kući, djeca ponovno otvore knjižnice i škole, ljudi ponovno počnu čitati i učiti te tako pobjede zločestog Knjigomrza. Svijet ponovno postane mjesto druženja,igre,čitanja i učenja, a računala i internet korisna pomagala koja djeca i odrasli trebaju oprezno i umjereno koristiti.

Bilješka o autorici:

Maja Punoš Rebić, rođena u Zadru 1978.godine, osnovnu školu i Opću gimnaziju završila u Biogradu na moru. Diplomirala politologiju (pedagoški smjer) na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te Knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Studirala na Poslijediplomskom studiju sociologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Od 2004.godine radi kao nastavnica i školska knjižničarka Gimnazije Dr. Mate Ujevića u Imotskom. Predsjednica je Kulturne udruge ,,Pismo moja” Imotski koja se bavi zaštitom i promicanjem nematerijalne kulturne baštine.

U radu sa srednjoškolcima i suradnji s mnogim dječjim vrtićima,promovira i naglašava važnost čitanja djeci od najranije dobi te stvaranja i pripovijedanja priča koje razvijaju pozitivne oblike ponašanja djece i mladih.

Autorica je nekoliko priča za djecu i odrasle te sudionica mnogih radionica i konferencija koje promoviraju važnost žive riječi u radu s djecom.

Ključne riječi: slikovnice, terapijske priče za djecu, mudra sova, knjižnice, čitanje u ranoj dobi, disleksija, logopedija, opasnosti interneta, Gordana Buljan Flander, Maja Punoš Rebić, Ivana Kujundžić

Naslov: PRIČA O MUDROJ SOVI
Autor: Maja Punoš Rebić
Broj stranica: 16
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-512-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.