Naslovnica_juracic_mutno_more-300x419
Oznaka: W-0746

MUTNO MORE, Marija Juračić

80,00 kn

Sažetak:

Roman Mutno more je četvrti roman iz ciklusa romana o inspektorici Iki Ekl, ženi neobičnog psihološkog mozaika. Kada sa svjetionika Tanjurića, koji je pretvoren u ugostiteljski objekt, nestane svjetioničar Josip Delić, inspektorica Ekl i njezin pomoćnik Ninno Ritzi pokreću istragu koja se pretvara u opasnu avanturu. Priča je neobična, zanimljiva, a podloga romana je tipična, hrvatska društvena sredina s koje autorica vješto skida naslage kojima su prekrivene mnoge društvene devijacije i pred nas dovodi zanimljive likove koji na dovitljiv način preživljavaju u nesigurnoj, mutnoj sredini.

- Mihovila Pasarić Walner

Bilješka o autorici:

Marija Juračić je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Već šestu godinu vodi Portal za objavu poezije "Očaravanje" koji je 2012. godine nominiran za izbor najboljih web portala u oblasti “Znanost, obrazovanje,  kultura“.

Urednica je dvadesetak poetskih zbirki, romana i priča raznih autora. Piše članke o jeziku, kritičke osvrte i eseje za nekoliko hrvatskih časopisa i književnih portala, a surađuje i sa crnogorskim časopisom i portalom za kulturu, književnost i društvene teme „Avlija“. U "Hrvatskom glasu Berlin" ima svoju stalnu rubriku za objavu humoreski "Iz druge perspektive". Na Međunarodnom natječaju humora i satire Kluba umjetničkih duša raspisanom u ožujku 2017. godine njezina humoreska “Nema zime“ osvojila je prvo mjesto. Njen kritički osvrt „Sestrica s jezera“ Gorana Tribusona ušao je u izbor za ZiN nagradu, kao i priča „Krajem ljeta“, a kratka priča „Plovidba“ objavljena je u Večernjem listu u okviru Večernjakovog natječaja za kratku priču „Ranko Marinković“. Pjesme i kratke priče objavljene su joj u mnogim zbornicima i časopisima. Objavila je nekoliko zbirki pjesama i romana, od kojih su "Ljubav u Pompejima" i "Una" prevedeni na njemački jezik i objavljeni u ediciji Rediroma Verlag i na Amazonu. Posljednji roman "Dronovi, furešti, ubojstvo" je 2017. godine završio na 26. od 50 mjesta na top listama hrvatskog romana.

Ključne riječi: Kriminalistički roman

Link:  https://www.facebook.com/ocarav/
E-mail:  Marija Juračić

Naslov: Mutno more
Autorica: Marija Juračić
Broj stranica: 246
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-472-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.