Deveti sat -Badenić-300x419
Oznaka: W-0685

DEVETI SAT, Renato Badenić

150,00 kn

Sažetak:

Izazivačkim stilom, protočnim i zasićenim rečenicama, drskošću u izrazu, ali i brutalnom iskrenošću u sadržaju, Deveti sat potvrđuje intenciju autora — nepripremljenog čitatelja uspijeva prodrmati i natjerati ga da propituje sebe samoga, ali i svijet oko sebe nakon skidanja krinki lažnog nametnutog morala i sumnjive etike. Ako je već glavni junak (ujedno i pripovjedački ja glas), nerijetko u romanu okarakteriziran i etiketiran ženomrscem, vucibatinom umjetnosti, oskvrnjivačem i nepopravljivim nihilistom; Badenića je tad, s Devetim satom na književnoj sceni, moguće promatrati kao nekonvencionalnog surovo/sirovog propitivača femininosti i maskulinosti u prvom redu, postmodernističkog psovača suvremene kulture, moderne umjetnosti i sistema u cjelini što proizvodi zatupljenu masu bez iskrenog osjećaja posebnosti i onog najvažnijeg – slobode izbora.

Izvadak iz recenzije (Ana-Marija Posavec)

Bilješka o autoru:

Živi i radi u Zagrebu.

1994. godine je u časopisu "Plima", u izdanju AGM-a, objavio kratku satiričnu priču "Tramvajka".

2009. godine, pod pseudonimom Rene, objavio je novelu "Sedmi pečat" u izdanju A. G. Matoš Samobor i Likovne udruge Humanaart Zagreb.

"Deveti sat" je njegov prvi objavljeni roman.

Ključne riječi: Deveti sat, Kum, Lana, Vanja, večeri poezije, problemi demokracije, kritika umjetnosti

E-mail: Renato Badenić

Naslov: DEVETI SAT
Autor: Renato Badenić
Broj stranica: 528
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-436-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev  


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.