u_srcu_gazele_naslovnica WK
Oznaka: W-0891

U SRCU GAZELE, grupa autora

Sažetak:

Portal „Očaravanje“ je početkom siječnja 2019. godine raspisao Međunarodni natječaj za tiskanje zbornika najljepših gazela. Stigle su s Istoka, elegantne i lijepe, pomalo elegične. Svojim specifičnim oblikom spontano naglašavaju osjećaj pjesnika, potiču ga da naglasi bitno, da refrenom pošalje poruku, onu misao koja ga je zarobila u trenutku stvaranja. Upravo zbog refrena te pjesme nalikuju gazeli koja se sprema na trk dvostrukim odrazom i gracioznim doskocima ili šahovskoj igri, koja ima stroga pravila, dvostruko otvaranje na šahovskom polju i neiscrpnu kreativnost skakača.

U Europu su gazelu uveli njemački romantičari, u Hrvatsku pjesnik Stanko Vraz, u Sloveniju France Prešeren, u Srbiju Zmaj. Kako su Hrvatska i Slovenija u to vrijeme bile u sklopu Austrougarske, Vraz i Prešeren su taj vid gazele s refrenom upoznali iz njemačkih izvora, a mi smo je prizvali ovim natječajem. Po našim saznanjima od 19. stoljeća na ovim prostorima nitko do danas nije izdao ni jedan zbornik gazela i zato ovaj projekt smatramo posebno vrijednim.

Autori gazela su mogli na ovaj natječaj poslati tri svoje gazele s refrenom, a u zbornik su uvrštene one kojima su najmanje tri člana Izbornog povjerenstva dala svoj glas.

Bilješka o autorima:

Zbirka sadrži gazele 74 autora čije su biografije navedene u zbirci.

Ključne riječi: Poezija – gazele s refrenom

Link: https://www.ocaravanje.com/
E-mail: Marija Juračić

Naslov: U srcu gazele / grupa autora
Autorica: Marija Juračić
Broj stranica: 166
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-586-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.