Orlić - naslovnica-300x419
Oznaka: W-0678

KONCI OD ŽIVOTA, Mira Orlić

60,00 kn

Sažetak: OSLUŠKIVANJE NITI ŽIVOTA

Mira Orlić je pjesnikinja slobodnog duha, ona srcem progovara bez zadrške i kalkuliranja.

Autorica dječjom radošću piše, piše ono što joj u trenutku padne na um, što joj taj trenutak struji krvnim žilama. Mira je žena puna života i rado se sjeća svojih mladih dana, svoje mladosti, raznih nestašluka i dječjih, bolje reći mladenačkih ljubavi. Ona nam govori o svom proživljenom životu, o ljubavima, stradanjima, ali nam prenosi na papir kroz ovu zbirku i doživljaje koje je čula, vidjela. Vještinom svoga pera nam dočarava i tuđe radosti i nesreće stavljajući se u poziciju kao da sama to isto proživljava. Pjesnikinja Mira Orlić je jednostavno takva da osluškuje život, promatra, upija svačije riječi koje lakoćom svoje duše i ruke koja je sluša pretoči u jednostavne, lijepe i svima razumljive pjesme. Hvala ti Miro što si svoje pjesme i svoju dušu otvorila kako bih prvi zavirio i shvatio bit poruka koje nam šalješ kroz svoje stihove. Dragi moji čitatelji ne volim i neću vam otkrivati poruke koje autorica šalje. Uzmite ovu zbirku znakovita imena KONCI OD ŽIVOTA u ruke, znam da će se mnogi pronaći u Mirinim stihovima, možda nekome srce zatitra, možda i koja suza kapne niz lice.

Ako se to dogodi Miro bar kod jedne osobe, znaj pogodila si u srž, pogodila si u centar svijeta, pogodila si i probudila nečiji ŽIVOT. Drago mi je i velika čast što si baš mene odabrala da čitam, proučavam i uređujem tvoje misli pretočene u stihove. Tvoji stihovi govore deset jezika pa i taj tvoj OREBIĆKI kojega voliš. Ostalo mi je u sjećanju kad progovaraš o svojim starima, o svojoj materi, običajima kojih je na žalost u današnje vrijeme sve manje. S toliko ponosa i sjete se raduješ kad se vratiš u djetinjstvo, kao što vjerujem i većina nas(onih) koji će čitati tvoje stihove. Da puno ne duljim…sam naslov nam govori puno, gotovo sve…KONCI OD ŽIVOTA…bolji naslov nisi mogla odabrati za svoje pjesme, za svoj prvijenac, ovu zbirku. Konce od života si iglom nabadala nit po nit, cijeli život stane u ovu zbirku. U ovoj zbirci ima pomalo i pjesama na humorističan način. Mira voli kad su ljudi sretni i veseli, o tome je vodila računa. Znam da svaka nit, svako slovo, svaki stih je izašao iz nutrine, duboko iz tvojega srca i duše. To je ono s čim se rijetki pjesnici ponose, koji klepaju i naklepavaju kako bi im ispala neka „dobra“ pisma. Kod autorice Mire Orlić to nije slučaj, njezina ruka je samo bilježila što joj duša govori, kako misli izlaze…SAME….Dragi moji čitatelji kada uzmete ovu zbirku KONCI ŽIVOTA u svoje ruke, kada otvorite prvu stranicu, ne zaboravite imat pri ruci neki papirić jer znam da će vas se neka pjesma jako dojmiti i dirnuti vam srce, zabilježite s papirićem tu stranicu i kad pročitate do zadnjeg slova, stiha, pjesme, znam da ćete poželjet pročitati bar još jedanput pojedinu pjesmu… Sretno vam bilo svima, a tebi draga pjesnikinjo, prijateljice moja draga poželjet ću još puno lijepih(lipih) stihova i novih pjesama…SRETNO MIRA i vidimo se u tvojoj sljedećoj zbirci između novih korica…

- Od srca tvoj prijatelj, pjesnik iz Lopara sa Otoka Raba… Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Mirjana Orlić rođena u Splitu 24.5.1961. Osnovnu školu završila u Orebiću gdje radi i živi. Po zanimanju kuharica, majka četvoro djece. Voli poeziju i hobi joj je čitanje dobre knjige. Aktivistica u udruzi Liga protiv raka.

Bilješka o uredniku:

Miroslav Borić

Rođen je u Starom gradu, na otoku Rabu, u Starom rodilištu 31.12.1959. god.

Pjesnik iz Lopara sa OTOKA RABA

Ključne riječi: KONCI OD ŽIVOTA zbirka Mire Orlić iz Orebića…

Naslov: KONCI OD ŽIVOTA
Autorica: Mira Orlić
Broj stranica: 120
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-431-5
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.