Davorka_Črnčec_Aritmija_tišine_naslovnica_WEB
Oznaka: W-0995

ARITMIJA TIŠINE, Davorka Črnčec

80,00 kn
Nakladnik: Redak

Sažetak:

Pjesme su, premda u cjelini tematski i izričajno vrlo srodne, podijeljene u cikluse (4x24) – simetrično, što, s razine globalne koncepcije, naglašava autoričino nagnuće formalnome skladu:
Put žutih cigli niz je izrazito senzualnih, mirisno-okusnih tekstova u kojima se stvarno prepliće s imaginarnim i u kojima želja/čežnja popravlja nesavršenost stvarnog.
Izvan sezone pjesme su intime, ljubavi te razmatranja prakse pisanja kao skladištenja životnih ljepota.
Minijature su ciklus koji je definiran formalnim karakteristikama. Premda je Davorka Črnčec načelno sklona minijaturama i ekspresijom najjača u njima, u tekstovima raspoređenim u ovaj ciklus taj je element, izrazni minimalizam, prepoznala bitnijim nego u drugima.
Sklad također određuje formalna, ali i sadržajna karakteristika. Tekstovi se odlikuju
versifikatorskom simetričnošću, a na sadržajnoj strani tema im je pojam ljepote, radosti, sklada (Paučina, Spoznaja).


Bilješka o autoru/autorici:

Davorka Črnčec rođena je 1975. u Čakovcu, inženjer je tekstilne kemije, radi u Varaždinu kao voditelj laboratorija i bojadisaone u talijanskoj tvornici za proizvodnju čarapa (Calzedonia), majka je i supruga. Živi u Međimurju, u Nedelišću.

Piše dugo, objavljuje po književnim portalima u regiji, pretežno ljubavnu i refleksivnu poeziju iako se okušala i u drugim formama. Sudjeluje na mnogim kulturnim manifestacijama gdje joj poezija na standardu i na kajkavštini biva zapažena. Aktivna je članica je nekoliko književnih udruga. Pjesme su joj do sada tiskane u mnogim zajedničkim zbirkama, a krajem 2017. iz tiska izlazi „Boja meda“, prva samostalna.

„Aritmija tišine“ druga joj je samostalna zbirka poezije.

 

Ključne riječi: Davorka Črnčec, Aritmija tišine, Ljubavna poezija

E-mail: Davorka Črnčec 

 

Naslov: ARITMIJA TIŠINE
Autor: Davorka Črnčec
Broj stranica: 114
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-641-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.