web-naslovnica
Oznaka: W-0567

OSNOVE BRODSKE ELEKTROTEHNIKE, Antun Kraš, Jasmin Ćelić

60,00 kn


Sažetak:
 

Ovaj je udžbenik prvenstveno namijenjen studentima studijskog programa Brodostrojarstvo na preddiplomskom sveučilišnom studiju Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čiji je sadržaj usklađen sa sadržajem programa nastavnog predmeta Brodska elektrotehnika u II semestru spomenutog studijskoga programa. Osnovna je svrha ovog udžbenika da studentima spomenutog studijskog programa pomogne u stjecanju predznanja neophodnih za fizikalno razumijevanje temeljnih principa djelovanja, primjene i održavanja brodskih elektroenergetskih uređaja i sustava, što čini sadržaj programa više slijednih nastavnih predmeta spomenutog studijskog programa. Udžbenik je, iz metodičkih razloga, podijeljen u četiri redoslijedno povezane cjeline, odnosno područja. To su: elektrostatika, istosmjerne struje, elektromagnetizam i izmjenične struje. U proučavanju ovih područja ne ulazi se u dublje teoretske fizikalne osnove pojava u vezi s elektricitetom i magnetizmom jer bi to, obzirom na namjenu ovog udžbenika, bilo nesvrsishodno. Pored teoretskih izlaganja, udžbenik sadrži i određen broj riješenih elementarnih numeričkih primjera, u svrhu kvantitativne ilustracije teoretskih saznanja. Integralni sadržaj programa nastavnog predmeta Brodska elektrotehnika i slijednih nastavnih predmeta, usklađen je sa sadržajem programa za stjecanje znanja i kompetencija sukladno zahtjevima IMO (Model Course 7.02; Function 2; Electrical, Electronic and Control Engineering at the Management Level).

Bilješka o autorima:

Antun Kraš diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Petrinji, smjer matematika i fizika, diplomirao je i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu, te doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temi iz područja raspoloživosti sustava upravljanja brodskim procesima. Više od 15 godina obavljao je složene poslove izgradnje i održavanja javne telekomunikacijske mreže R. Hrvatske. Preko 25 godina bavio se znanstveno-nastavnim radom, uglavnom iz područja osnova opće i brodske elektrotehnike, održavanja elektroničkih sustava, pouzdanosti i sigurnosti elektroničkih sustava i upravljanja kvalitetom, na preddiplomskim i diplomskim studijskim programima Pomorskog fakulteta i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Objavio je više od tridesetak stručnih i znanstvenih radova iz područja održavanja, pouzdanosti i raspoloživosti elektroničkih sustava kao i sustava upravljanja kvalitetom. Aktivno je surađivao na implementaciji sustava upravljanja kvalitetom u visokom obrazovanju na razini Sveučilišta u Rijeci, a više od 10 godina vodio je poslove uvođenja i praktične primjene sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001 na Pomorskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Jasmin Ćelić doktorirao je 2015 godine na Pomorskom fakultetu u Rijeci u sklopu sveučilišnog studija Pomorstvo studijskog smjera Elektronika i pomorske komunikacije na temu iz područja inteligentnih transportnih sustava. Više od deset godina radio je na poslovima razvoja i implementacije komunikacijsko-informatičkih sustava. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova, te aktivno sudjeluje u svojstvu istraživača na projektima u zemlji i inozemstvu.

Ključne riječi: elektrostatika, istosmjerne struje, elektromagnetizam, izmjenične struje, elektrotehnika

Naslov: OSNOVE BRODSKE ELEKTROTEHNIKE
Autori: Antun Kraš, Jasmin Ćelić
Broj stranica: 182
Nakladnik: Pomorski fakultet u Rijeci
Godina izdanja: 2016.
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.