ETIČKA PITANJA SADRŽAJA U MEDIJIMA - Rezultati kom. istraž.ETIČKA PITANJA SADRŽAJA U MEDIJIMA - Rezultati kom. istraž.
Oznaka: WMDJ-150006

ETIČKA PITANJA SADRŽAJA U MEDIJIMA - Rezultati kom. istraž.

90,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Cilj ove studije je ispitati fenomen etičnosti medija i na što bolji način predstaviti postojeće teorije o tom fenomenu i njemu sličnim. U radu će se predočiti problemi etike u medijima čime bi se eventualno izvršilo poticanje kritične svijesti o efektima tog problema.

Također radom se želi utvrditi kako mediji utječu na ponašanje, pronaći primjere najčešćih etičkih nedoumica i karakterističnih problema u etičnosti medija, ispitati mišljenja ljudi povodom zadane problematike, utvrditi sličnosti i razlike između zaposlenih u medijima i njihovih korisnika (konzumenata), pri tome će se ispitati etičnost četiriju različitih medija (televizija, tisak, radio i internet). Metodološki pristup obradi teme rada je istraživački rad, osobna zapažanja i diskusije, kao i tumačenje pojedinih fenomena od različitih autora koji su pisali o toj temi.

Namjera ovog rada je ukazati na razmišljanja o danoj temi kao i pružiti informacije koje bi eventualno bile korisne za neka buduća istraživanja.

Recenzenti:

Prof. emeritus dr. sc. Đorđe Nadrljanski
Prof. emeritus dr. sc. Ante Munitić
Prof. dr. sc. Slavko Šimundić


Bilješka o autorici:

Dr.sc. Mila Nadrljanski, Roguljić, izvanredni profesor, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije, informacijske znanosti, grana komunikologija. Diplomirala je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu 1984. i obranila magistarski rad u polju Automatike 1994. 2006. je dobila akademsku titulu doktora informacijskih znanosti, grana komunikologija. U 2011 je izabrana za akademsku titulu izvanrednog profesora, područje društvenih znanosti, polje informacijskih znanosti, grana komunikologija. Dr.sc. Mila Nadrljanski ima bogat znanstveni i stručni opus; autor je 20 knjiga i više od 100 znanstvenih i stručnih radova. Trenutno radi na Pomorskom fakultetu u Splitu.

Ključne riječi: Etika, etika u medijima, etičke nedoumice

E-mail:
Mila Nadrljanski 1, Mila Nadrljanski 2
 

Naslov: ETIČKA PITANJA SADRŽAJA U MEDIJIMA - Rezultati komunikološkog istraživanja
Autor: Mila Nadrljanski
Broj stranica: 140
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-208-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000 kg
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.