Nemeth jajić_naslovnicaWK
Oznaka: W-0834

HRVATSKI JEZIK U NASTAVI, Jadranka Nemeth-Jajić

Sažetak:

Knjiga Hrvatski jezik u nastavi okuplja rasprave i članke o naslovnoj temi, uglavnom izvorne znanstvene radove. U uvodnoj raspravi, na čvrstom temelju metodičke baštine, obrazlažu se prijelomni trenutci u školskome učenju i poučavanju hrvatskoga jezika na čijim se zasadama ostvaruju pouzdane smjernice prema suvremenoj nastavi hrvatskoga jezika. U sljedećim su prilozima u središtu pozornosti ključne teme nastavnih područja hrvatskoga jezika i jezičnoga izražavanja: razvijanje jezične komunikacijske kompetencije učenika, pristupi neknjiževnim tekstovima, tvorbi riječi i leksičkom posuđivanju, nastavi hrvatskoga pravopisa i uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije u jezičnoj nastavi. U knjigu je uvršten i kritički osvrt na prijedlog predmetnog kurikula Hrvatskoga jezika nastao kao prilog stručnoj i javnoj raspravi vođenoj 2016. godine na mreži. U završnoj cjelini prikazani su osnovnoškolski udžbenici Stjepka Težaka i srednjoškolski udžbenici Josipa Silića, hrvatskih jezikoslovaca koji su utirali put modernoj nastavi hrvatskoga jezika.

Knjiga je namijenjena studentima kroatistike te učiteljima i nastavnicima hrvatskoga jezika, ali i svima onima koji su zainteresirani za učenje i poučavanje hrvatskoga jezika.

Bilješka o autorici:

Jadranka Nemeth-Jajić rođena je u Metkoviću. U Splitu je polazila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskome fakultetu u Zagrebu završila je studij hrvatskoga jezika i književnosti (1984.), gdje je na poslijediplomskome studiju lingvistike, smjeru kroatistike magistrirala 1991. i doktorirala 2006. godine.

Zaposlena je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje predaje kolegije Metodika nastave hrvatskoga jezika i Metodika nastave književnosti na studiju hrvatskoga jezika i književnosti.

Objavila je dvije znanstvene i jednu stručnu knjigu te oko pedeset znanstvenih radova, najviše iz područja metodike hrvatskoga jezika i književnosti. S poljskoga jezika prevela je nekoliko knjiga.

Ključne riječi: hrvatski jezik, jezično izražavanje, metodički pristupi

Naslov: Hrvatski jezik u nastavi
Autor: Jadranka Nemeth-Jajić
Broj stranica: 190
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-532-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.