ANTROPOLOŠKE PRETPOSTAVKE POLITIČKE MISLI THOMASA HOBBESAANTROPOLOŠKE PRETPOSTAVKE POLITIČKE MISLI THOMASA HOBBESA
Oznaka: W-0427

ANTROPOLOŠKE PRETPOSTAVKE POLITIČKE MISLI THOMASA HOBBESA

80,00 kn
Nakladnik: Redak


Sažetak:

Polazeći od shvaćanja kako svaka politička teorija pretpostavlja određeno razumijevanje o tome tko je čovjek i kako on djeluje, autorica istražuje kakva se filozofska slika o čovjeku krije iza teorije države Thomasa Hobbesa, jednog od začetnika moderne filozofije politike, koji je svojim radom zacrtao smjer kojim se politička misao nastavila razvijati sve do naših dana. Detaljnom kritičkom analizom Hobbesovih antropoloških principa, otkrivaju se određeni problemi u njegovu poimanju ljudske naravi, koji impliciraju daljnje poteškoće u rješavanju pojedinih pitanja iz područja filozofije politike.

Bilješka o autorici:

Ivana Knežić rođena je u Sisku 9. ožujka 1984. godine. U rodnom gradu završava osnovnu školu i opću gimnaziju kao i srednju glazbenu školu, a potom upisuje dvopredmetni sveučilišni studij filozofije i sociologije u Zadru. Diplomirala je 2007. godine te se iste godine zaposlila na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru. Doktorsku tezu iz filozofije obranila je 2011. godine na Sveučilištu u Zagrebu. Redovito izlaže na domaćim i međunarodnim znanstvenim simpozijima, a svoje radove objavljuje u znanstvenim časopisima u domovini.

Ključne riječi: Thomas Hobbes, filozofska antropologija, teorija države, ljudska narav

Naslov: Antropološke pretpostavke političke misli Thomasa Hobbesa
Autorica: Ivana Knežić
Broj stranica: 182
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-245-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.