web-naslovnica-300x41996
Oznaka: W-0663

ZAKON O DOPRINOSIMA S KOMENTAROM, Ksenija Cipek, Dražen Opalić, Jasna Prepeljanić

Sažetak:

Sustav doprinosa za obvezna osiguranja uveden je u hrvatski porezni sustav 2009. godine i od tada je objavljeno nekoliko izmjena i dopuna. Zakon uređuje sva pitanja vezana uz doprinose kao što su: vrste doprinosa i stope za obračun, obveznik doprinosa, obveznik obračunavanja doprinosa, obveznik plaćanja doprinosa, osnovice za obračun i način njihova utvrđivanja, obveza i način obračunavanja, obveza plaćanja i rokovi za uplatu, obveza izvješćivanja te druga pitanja vezana uz poslove prikupljanja doprinosa. U ovom je priručniku objavljen pregled svih promjena tijekom godina, a okosnicu priručnika čini novi Zakon koji je u primjeni od 2017. godine s detaljnim komentarima svakog pojedinog članka.

Naime, od 1. siječnja 2017. na snagu su stupile odredbe izmjena i dopuna Zakona u kojem se, između ostalih, promijenio način izvješćivanja o obvezi doprinosa za osiguranike po osnovi učenika i studenata na praksi, propisana je osnovica za obračun doprinosa za osobe u radnom odnosu koji su istovremeno u istom društvu članovi uprave trgovačkog društva, povećana je najniža osnovice za utvrđivanje doprinosa, smanjena je stopa za obračun doprinosa prema drugom dohotku i drugoj djelatnosti, ukinuta su izuzeća od plaćanja doprinosa prema drugom dohotku itd. Osim navedenoga, odredbe Zakona usklađuju se s odredbama Općeg poreznog zakona u pogledu instituta zastare.

Priručnik je namijenjen poslodavcima, poreznim savjetnicima i knjigovodstvenim servisima, kao i svim fizičkim i pravnim osobama obveznicima doprinosa.

Ključne riječi: doprinosi

Naslov: Zakon o doprinosima s komentarom
Autor: Ksenija Cipek, Dražen Opalić, Jasna Prepeljanić
Broj stranica: 170
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.