naslovnica webknjizara9
Oznaka: W-0869

STATISTIČKO IZVJEŠĆE O OBRADI GODIŠNJIH PRIJAVA POREZA NA DOHODAK OD OBRTA I SLOBODNIH ZANIMANJA OD 2012. DO 2016. GODINE, Zlatana Kvesić i Maja Krajinović

250,00 kn

Sažetak:

U priručniku su sadržani statistički podaci o obradi godišnjih prijava poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja za 2012., 2013., 2014., 2015. i 2016. godinu, na razini županija i ukupno na razini Republike Hrvatske.

Unutar svake županije podaci su iskazani po djelatnostima i to prema »odjeljcima« (dvoznamenkasti broj) iz Odluke o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. - NKD 2007. (NN 58/07.). Također su unutar pojedinih odjeljaka izdvojeni i iskazani podaci po nekim posebno interesantnim »razredima«, te zbirni podaci na razini županije. Na isti način iskazani su i podaci na razini Republike Hrvatske .

Statistički podaci sadržani u ovom priručniku odnose se na podatke prikupljene odnosno izračunane na temelju obrađenih godišnjih prijava poreza na dohodak obrtnika i slobodnih zanimanja, i to: broj prijava, primici, izdaci, dohodak, gubitak, prosječni primitak, prosječni izdatak, prosječni dohodak, prosječni gubitak, iznos iskorištenih osobnih odbitaka, porezna osnovica, godišnja porezna obveza, plaćeni predujam, razlika poreza i prireza za uplatu, razlika poreza i prireza za povrat, te broj zaposlenih od 2011 do 2013 na bazi podataka iz ID obrazaca, a za 2014., 2015. i 2016. godinu na bazi Obrazaca JOPPD.

Navedeni podaci mogu se koristiti kod izrade raznih analiza gospodarskih djelatnosti obrtnika i slobodnih zanimanja, na razinama i skupinama djelatnosti kako su iskazane, za praćenje trenda njihova kretanja te kao pomoć kod izrade nekih projekcija.

Ključne riječi: porez na dohodak, Hrvatska

E-mail:  Institut za javne financije, Zagreb

Naslov: Statističko izvješće o obradi godišnjih prijava poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja od 2012. do 2016. godine (12b)
Autor: Zlatana Kvesić i Maja Krajinović
Broj stranica: 852
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2018.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.