PDV_naslovnica-300x419
Oznaka: W-0687

POREZ NA DODANU VRIJEDNOST S KOMENTAROM, Lidija Cvitić, Renata Kalčić, Štefica Oštrec Čunčić, Ines Tomić

Sažetak:

Republika Hrvatska postala je 1. srpnja 2013. država članica Europske unije i zbog toga je došlo do niza promjena u poslovanju poreznih obveznika koji obavljaju transakcije sa poreznim obveznicima drugih država članica Europske unije. Zbog harmonizacije propisa na području oporezivanja PDV-om donesen je novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost (u daljnjem tekstu: Zakon) koji je stupio na snagu 1. srpnja 2013., a objavljen je u Narodnim novinama broj 73/13. Zakon je usklađen s Direktivama koje ureduju oporezivanje porezom na dodanu vrijednost.

Od 2013. uslijedilo je nekoliko izmjena Zakona, no početak porezne reforme donio je određene promjene na području PDV-a te je Hrvatski sabor, na sjednici 2. prosinca 2016, prihvatio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u (NN 115/16) (Zakon). Dio odredba stupio je na snagu 1. siječnja 2017, neke stupaju na snagu 1. siječnja 2018, dok odredbe o vrijednosnim kuponima, preuzete iz Direktive Vijeća 2016/1065/EU u vezi s tretmanom vrijednosnih kupona, stupaju na snagu od 1. siječnja 2019. U vezi s izmjenama Zakona, bilo je nužno donijeti i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o PDV-u (NN 1/17) (Pravilnik), što podrobnije propisuje primjene pojedinih odredba Zakona.

Ključne riječi: PDV, Hrvatska

E-mail: Lidija Cvitić, Renata Kalčić, Štefica Oštrec Čunčić, Ines Tomić

Naslov: Porez na dodanu vrijednost s komentarom
Autor: Lidija Cvitić, Renata Kalčić, Štefica Oštrec Čunčić, Ines Tomić
Broj stranica: 358
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.