MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESA, Josip Brumec, Slaven BrumecMODELIRANJE POSLOVNIH PROCESA, Josip Brumec, Slaven Brumec
Oznaka: W-0584

MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESA, Josip Brumec, Slaven Brumec


Sažetak:


Ovo je prva knjiga o modeliranju poslovnih procesa na hrvatskom jeziku. Pisali su je visokoškolski nastavnici s međunarodnim certifikatima i dugogodišnjim praktičnim iskustvom na ovom području.

U prvom dijelu se objašnjavaju osnovni pojmovi iz modeliranja poslovnih procesa i kroz primjer pokazuje slučaj tipične primjene. Taj dio daje jasnu sliku poslovnim stručnjacima i menadžerima kakve koristi mogu imati njihove organizacije od modeliranja i kako se poslovni procesi modeliraju, analiziraju i unapređuju uz pomoć računala.

U drugom dijelu se proučavaju tehnike i umijeća modeliranja poslovnih procesa. Tehnika se temelji na međunarodnoj normi BPMN 2.0 a umijeće se postiže izučavanjem brojnih primjera iz stvarnih poslovnih zbivanja. Kroz devet poglavlja detaljno se opisuju značenja simbola koji se koriste pri modeliranju i objašnjavaju različite vrste modela poslovnih procesa (slijedni, kolaboracijski, konverzacijski i koreografski, javni i privatni, izvršivi i neizvršivi) te pokazuje u koju se svrhu može upotrijebiti svaki od njih.

Treći dio knjige se bavi razvojem procesno orijentiranih aplikacija, uz korištenje tipičnog softverskog alata za poslovne procese. Takve aplikacije proizlaze iz izvršivog modela, izvode se kao dio servisno orijentirane arhitekture i vrijeme njihovog razvoja bitno je kraće u odnosu na druge pristupe razvoju aplikacija. Taj dio završava prikazom pouzdane metodologije prema kojoj treba voditi projekte s ovog područja.

Knjiga je namijenjena poslovnim stručnjacima i menadžerima, studentima informatičkih, ekonomskih, računarskih i drugih tehničkih usmjerenja te svim stručnjacima koji se bave područjem unapređenja procesa i poslovne uspješnosti, a tijekom dosadašnjeg obrazovanja nisu imali prilike steći sustavna znanja s ovog područja.

Bilješka o autorima:

Prof. dr. sc. Josip Brumec je osnivač i direktor konzultantske tvrtke KORIS d.o.o. u Zagrebu i redoviti profesor u trajnom zvanju (sada u mirovini) na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, gdje je predavao Projektiranje informacijskih sustava i Modeliranje poslovnih procesa na preddiplomskom studiju, Strateško planiranje informacijskih sustava na diplomskom, a Stanje i razvoj ERP sustava na doktorskom studiju. Njegov znanstveni rad je usmjeren na strateško planiranje razvoja informacijskih sustava, ERP sustave, mjerenje poslovne uspješnosti i upravljanje poslovnim procesima. Prije dolaska na Sveučilište radio je više od 25 godina u „Končaru“ kao konstruktor i projektant, direktor razvoja organizacije i informatike za cijeli sustav i direktor softverske tvrtke „Končar-Informacijski sustavi“. Objavio je više od 80 znanstvenih i stručnih radova i vodio nekoliko znanstvenih projekata. Rezultate svojih praktičnih iskustava i teoretskih istraživanja prenosi u praksu kao konzultant za poduzeća, ustanove i tijela državne uprave. Član je AIS-a (Association for Information Systems) i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (ATZH). Ima certifikat za upravljanje poslovnim procesima (OCEB).

Dr. sc. Slaven Brumec je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a magistrirao (s temom iz mobilnih tehnologija) i doktorirao (s temom iz područja uslužnog računarstva - Cloud Computing) na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Sada je zaposlen u konzultantskoj tvrtki KORIS d.o.o. iz Zagreba kao voditelj razvoja i konzultant za suvremene ICT, modeliranje poslovnih procesa, projektiranje informacijskih sustava i razvoj aplikacija. Prije sadašnjeg zaposlenja radio je na više složenih ICT projekta u tvrtkama IN2 i APIS IT u Zagrebu. Na Visokom učilištu Algebra - Visokoj školi za primijenjeno računarstvo predaje kolegije s područja mobilnih tehnologija na preddiplomskom i Modeliranje poslovnih procesa na diplomskom studiju. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u domaćim i inozemnim časopisima i knjigama. Ima certifikate iz Microsoftovih tehnologija (MCP, MCSD) i upravljanja poslovnim procesima (OCEB).

Ključne riječi: poslovni procesi, modeliranje, BPM, norma BPMN 2.0, procesno orijentirane aplikacije, simulacija, razvoj, unapređenje, poslovna izvrsnost.

Link: http://www.koris.hr
E-mail: Koris

Naslov: MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESA
Autori: Josip Brumec, Slaven Brumec
Broj stranica: 440
Nakladnik: KORIS d.o.o. za informatički inženjering
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-59258-1-1
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Dužina proizvoda : 0.0000 in
Širina proizvoda: 0.0000 in
Visina proizvoda: 0.0000 in
Težina proizvoda: 0.0000 lb
Pakiranje proizvoda: 0.0000
Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.