Ksenija_Cipek_i_Antonijo_Eljuga_Analiza_zakonodavnog_prijedloga_za_kriptoimovinu_u_Europskoj_uniji_(4c)_webknjizara_redak_WEB_1297
Oznaka: W-1297

ANALIZA ZAKONODAVNOG PRIJEDLOGA ZA KRIPTOIMOVINU U EUROPSKOJ UNIJI, Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

Sažetak:

Nepostojanje jedinstvene definicije kriptoimovine kao niti ujednačenih pravila na tržištima kriptoimovine, predstavlja ozbiljnu prepreku ulagačima, poreznim tijelima i drugim institucijama. Mogućnost financiranja terorizma i pranja novca kao i potpuni gubitak uloženoga od strane ulagača uslijed nereguliranih tržišta, otvara prostor uređenju ovih pitanja. Operativni i financijski rizici povezani s kriptoimovinom, kriptotržištima i e-novčanicima na kriptotržištu su puno veći nego na reguliranom financijskom tržištu.

Obzirom na značaj tržišta kriptoimovine, koji nije zanemariv, potrebno je voditi računa o transakcijama kao i poreznom pitanju vezano za kriptoimovinu. Porezna administracija i druga tijela trebaju tržišta kriptoimovine smatrati vrlo aktualnim pitanjem koje je potrebno sustavno pratiti. Ovaj tekst je namijenjen upoznavanju službenika Porezne uprave, ali drugih dionika, s prijedlozima pravnog okvira tržišta kriptoimovine prvenstveno na razini EU-a.

 

Bilješka o autorima:

Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

Ključne riječi: kriptovalute

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Analiza zakonodavnog prijedloga za kriptoimovinu u Europskoj uniji )
Autori: Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga
Broj stranica: 198
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.