druzeta_naslovnica_samoobrana_WK
Product Code: W-0907

SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja, Kristian Družeta

Sažetak:

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja jedinstven uvid u uzroke sukoba i nasilja kao i njihovo razumijevanje. Objedinjuje na jednom mjestu mnoge intuitivne spoznaje, raščlanjuje ih i objašnjava uzročno-posljedičnu vezu između akcije i reakcije, događaja i emocija, stvarnosti i stresa kojeg izazivaju sukobi i nasilje.

Knjiga je namijenjena svima koje žele znati više o namjeni samoobrane, njenoj svrsi, zadacima, principima i potrebnim sposobnostima, vještinama i znanjima potrebnim za izvođenje samoobrane. Ujedno materijal predstavlja upoznavanje zainteresiranih čitatelja velikim fondom informacija o fazama sukoba, okruženju te zakonskim i pravnim pojmovima bitnim za samoobranu.

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i nasilja“, sastoji se od: 5 dijela organiziranih u 11 poglavlja koja sadrže 171 stranicu, a sastoji se od Uvoda, tekstualne građe od 11 poglavlja koji sadržavaju:

I DIO:
I poglavlje: Povijest samoobrane;
II poglavlje: Temeljni zadaci i svrha samoobrane;
III poglavlje: Principi, načela i preduvjeti za uspješnu samoobranu;
II DIO:
IV poglavlje: Razumijevanje nasilja i konflikta;
V poglavlje: Faze sukoba;
VI poglavlje: Svijest o okruženju;
VII poglavlje: Sukob u našem tijelu
III DIO
VIII poglavlje: Potrebne sposobnosti, vještine i znanja za samoobranu;
IX poglavlje: Slaba mjesta tijela – vitalne i osjetljive točke tijela,
IV DIO:
X poglavlje: Osnovni zakonski i pravni pojmovi bitni za samoobranu
V DIO:
XI poglavlje: Zaključak

ZNANSTVENO I STRUČNO MIŠLJENJE O KNJIZI

Prof. dr. sc. Hrvoje Sertić
Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, namijenjena je svima koji žele znati više o namjeni samoobrane, njenoj svrsi, zadacima, principima i potrebnim sposobnostima, vještinama i znanjima za izvođenje samoobrane. Ujedno materijal predstavlja upoznavanje zainteresiranih čitatelja velikim fondom informacija o fazama sukoba, okruženju te zakonskim i pravnim pojmovima bitnim za samoobranu.

Autor je visokom stručnošću i znanjem, precizno iznio problematiku sukoba, suprotstavljanja ali i izbjegavanja konflikta i konfliktnih situacija. Detaljno je obrazložio faze sukoba, poštujući pri tome hijerarhijski princip interakcijskih veza između napadača i onoga koji se brani. Svi dijelovi ovog materijala logički se nadovezuju jedan na drugi. Koncepcijski, ovaj materijal predstavlja aktualno djelo u kojem će čitatelji i korisnici ove knjige moći primiti nove informacije odnosno osvježiti svoja prethodno stečena znanja, ali i naučiti neke nove informacije koje do sada u literaturi u Hrvatskoj u ovom području nisu bile iznesene ili barem ne na takav kvaliteta način kao kod autora Kristiana Družete.

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, kvalitetan je izvor informacija za sve čitaoce koji uče bit samoobrane te žele razumjeti nastanak sukoba i nasilja te kako ih izbjeći, anulirati ili se na kraju i obraniti.

Doc.dr.sc. Robert Mikac
Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja jedinstven uvid u uzroke sukoba i nasilja kao i njihovo razumijevanje. Objedinjuje na jednom mjestu mnoge intuitivne spoznaje, raščlanjuje ih i objašnjava uzročno-posljedičnu vezu između akcije i reakcije, događaja i emocija, stvarnosti i stresa kojeg izazivaju sukobi i nasilje. Preporučuje se svakome da pročita ovu knjigu, preispita samog sebe i uvidi svoje slabije strane u suočavanju s bilo kojom vrstom od ova dva situacijska konteksta kojima može biti izložen u današnjem brzom, složenom i interaktivnom svijetu.

Dinko Janković, struč.spec.cin
Viši policijski inspektor, Ministarstvo unutarnjih poslova RH

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja skup cjeloživotnog autorovog akademskog školovanja, izučavanja i prakticiranja različitih borilačkih kao i mentalnih vještina, profesionalnog rada i bogatog praktičnog iskustva, a čiji je produkt specifično psiho-fizičko stanje te sagledavanje, način i prakticiranje kao i prenošenje svojih znanja samoobrane, koje se odražava i provlači kroz cjelokupan sadržaj ove knjige.

Autor je objedinio i sa svih strana okružio pojam samoobrane, od samih osnova kao bazična priprema, funkcionalnih i fizioloških reakcija u našem tijelu koje stvaraju nasilje i obrana, mentalnog stanja svjesnosti o okruženju do pravnih i zakonskih aspekata krajnje nužde i nužne obrane sa konzekvencama koje nastupaju, a koji su bitni za integraciju samoobrane u društvo i njeno prihvaćanje u zakonski primjenjivom smislu.

Knjigu bi preporučio svim osoba koje u svojem profesionalnom radu imaju potrebu prvotno proširiti postojeće znanje, sagledati i primjenjivati samoobranu na još profesionalniji i zakonski prihvatljiv način, ali svima koji se prvi puta susreću sa pojmom samoobrana, jer kada se stekne stručna i kvalitetna prva spoznaja, nadogradnja i praktična primjena će biti efikasnija i kvalitetnija.

Jadranko Miklec, ing.
Yogacharya

Knjiga „Samoobrana - razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, Kristiana Družete, dragocjeni je doprinos praktičnom ostvarenju nenasilnih i skladnih međuljudskih odnosa. Temeljem svog dugogodišnjeg iskustva bavljenja borilačkim vještinama i yogom, Kristian je ostvario razinu drevnih majstora borilačkih vještina koja u prvi plan vještine samoobrane stavlja naglasak na razumijevanju sebe i okoline te razvijanje etičkih načela življenja.

Drevni majstori su spoznali da pravu samoobranu treba ostvariti protiv svakodnevnih napada naših unutarnjih neprijatelja u vidu egoizma, ljutnje, mržnje, pohlepe, žudnje, ljubomore, iluzije, itd. Tko uspije nadvladati svoje unutarnje neprijatelje najveći je i najhrabriji ratnik i više ne nalazi vanjske neprijatelje. Kristian u svojoj knjizi sustavno i s puno strpljenja obrazlaže kako steći samopouzdanje, unutarnji mir, sreću i slobodu.

Bilješka o autoru:

Kristian Družeta, po zvanju stručni specijalist kineziologije a po znanju i iskustvu je instruktor samoobrane te kondicijski i mentalni trener. Vanjski je suradnik na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predmetima Samoobrana i Borilački sportovi. Glavni je instruktor Krav Maga samoobrane i bliske borbe u Hrvatskoj te predstavnik Internacionalne Krav Maga Federacije – IKMF.

Bio je 23 godine djelatna vojna osoba te je radio na poslovima zaštite VIP osoba i kao instruktor u Specijalnoj vojnoj policiji za područje vještina borenja, fizičke pripreme i bliske zaštite štićenih osoba. Za vrijeme vojne karijere pretežito je radio poslove iz sigurnosnog, obavještajnog i protokolarnog područja. Sudjelovao je u tri međunarodne vojne misije u Afganistanu (2006/2007; 2008/2009; 2010/2011) kao vojni policajac i mentor lokalnim snagama sigurnosti. Za svoj rad primio je niz pohvala i nagrada sa najviših razina zapovijedanja u oružanim snagama. Djelatnu vojnu službu je završio u činu narednika.

Svoju drugu karijeru, nakon prestanka vojne službe, posvetio je prenošenju znanja i iskustva koje je stekao u svom životu i radu. To se pretežito odnosi na područje osobne zaštite, samoobrane, bliske borbe, sigurnosti te kondicijske i mentalne pripreme.

Autor je knjige „Tjelohranitelj – specijalist zaštite štićenih osoba“ te niza stručnih članka iz područja sigurnosti, samoobrane, osobne zaštite, kondicijske i mentalne pripreme.

Ključne riječi: Samoobrana; samozaštita; bliska borba; nasilje; sukob; konfronatacija; konfliktna komunikacija; borilačke vještine; borilački sportovi; zaštita; sigurnost; nužna obrana; sigurnost;

Link:
www.kravmaga.com.hr

Naslov: SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja
Autor: Kristian Družeta
Broj stranica: 172
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-590-9
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.