i_bit_vjetar_naslovnica WK
Product Code: W-0898

I BITI VJETAR (NA VRTEŠCI DLANA), Majda Fradelić

Sažetak:

Drama bivanja, već u prvoj pjesmi treće zbirke I biti vjetar (na vrtešci dlana) otvara suštinsku dilemu: "…ostatci dana/ uranjaju/ u krhku tišinu/ pokrova noći,/ a ti bi htio smoći snagu/ uhvatiti/ vremenski korak/ u nastajanju" (pjesma Korak). Dilemu, koja se kroz pretposljednju pjesmu Suštinsko prelila preko svojih rubova i u bonaci posljednje pjesme Stablo rasplinula u mističnoj spoznaji o dimenzijama života.

Kao prolog zbirke izdvojeni su stihovi: "Iznad zúbā od pjene/ iznad valovite pustoši/ iznad/ slabina noći/ iznad šutljive šume" (iz pjesme Zamah) koji čitatelja uvodi u prostore vjetra/života i (nastanka) samih pjesama.

Bilješka o autorici:

Majda Fradelić (1962, Split) diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Članica je ULKU „Vlaho Bukovac“ Split, Udruge književnih stvaralaca „Riječ iznad svega“ Zadar i HKD Rijeka. Piše poeziju i kratku prozu za djecu i odrasle na standardnom književnom jeziku i čakavštini. Zastupljena je u više zajedničkih zbirki poezije, zbornika i časopisa, između ostalih: u zborniku „ XXIII Verši na šterni“ knjižnice Poreč, u zborniku dječje poezije i zborniku haiku poezije Udruženja umjetnika „Vizija“ Golubovci, u dvojezičnoj zbirci „Svi smo mi Božja djeca“ (tema Romi i romska kultura), u književnom časopisu „Kvaka“, u časopisu za umjetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“ Beograd, u „Antologiji 2 facebook pjesnika“, u časopisu za kazalište, književnost i kulturu „Susreti“ Brčko, u zborniku „Senje i meteori“ (Varaždin), u zborniku Gradske knjižnice Solin, na „Kantfestu“ – u izboru za podoknicu (Ruše, Slovenija), u zborniku KNS Sarajevo… Neke njene pjesme prevedene su na bugarski, romski, engleski i slovenski.

Do sada je objavila dvije zbirke pjesama („Sa snovima je lakše“, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2017; „Na listu uha“, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2018).

Ključne riječi: Majda Fradelić, I biti vjetar (na vrtešci dlana), poezija

E-mail: Majda Fradelić

Naslov: I biti vjetar (na vrtešci dlana)
Autor: Majda Fradelić
Broj stranica: 86
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-584-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.