u_srcu_gazele_naslovnica WK
Product Code: W-0891

U SRCU GAZELE, grupa autora

Sažetak:

Portal „Očaravanje“ je početkom siječnja 2019. godine raspisao Međunarodni natječaj za tiskanje zbornika najljepših gazela. Stigle su s Istoka, elegantne i lijepe, pomalo elegične. Svojim specifičnim oblikom spontano naglašavaju osjećaj pjesnika, potiču ga da naglasi bitno, da refrenom pošalje poruku, onu misao koja ga je zarobila u trenutku stvaranja. Upravo zbog refrena te pjesme nalikuju gazeli koja se sprema na trk dvostrukim odrazom i gracioznim doskocima ili šahovskoj igri, koja ima stroga pravila, dvostruko otvaranje na šahovskom polju i neiscrpnu kreativnost skakača.

U Europu su gazelu uveli njemački romantičari, u Hrvatsku pjesnik Stanko Vraz, u Sloveniju France Prešeren, u Srbiju Zmaj. Kako su Hrvatska i Slovenija u to vrijeme bile u sklopu Austrougarske, Vraz i Prešeren su taj vid gazele s refrenom upoznali iz njemačkih izvora, a mi smo je prizvali ovim natječajem. Po našim saznanjima od 19. stoljeća na ovim prostorima nitko do danas nije izdao ni jedan zbornik gazela i zato ovaj projekt smatramo posebno vrijednim.

Autori gazela su mogli na ovaj natječaj poslati tri svoje gazele s refrenom, a u zbornik su uvrštene one kojima su najmanje tri člana Izbornog povjerenstva dala svoj glas.

Bilješka o autorima:

Zbirka sadrži gazele 74 autora čije su biografije navedene u zbirci.

Ključne riječi: Poezija – gazele s refrenom

Link: https://www.ocaravanje.com/
E-mail: Marija Juračić

Naslov: U srcu gazele / grupa autora
Autorica: Marija Juračić
Broj stranica: 166
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-586-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.