Naslovnica_uranic_zavrtnik_WK
Product Code: W-0867

IZGUBLJENI SVIJET, Jelena Uranić Zavrtnik

Sažetak:

Zbirka pjesama Izgubljeni svijet podijeljena je na tri cjeline. Prva cjelina sadrži pjesme koje govore o ljubavi između djevojke i njezina mladića. U drugoj cjelini nalaze se pjesme o ljubavi prema djetetu. Treća cjelina sadrži pjesme o duhovnoj ljubavi i predanosti dužnosti. Pjesme su izraz emocija i proživljenog autorice. Prema riječima recenzenata mlada pjesnikinja potvrđuje se u trajanju i želji da neposredno i nadahnuto svojim stihovima utječe na naša razmišljanja i emocije. Također, pjesničku zbirku, koja je već treća u nizu, napisala je mlada žena, majka koja bilježi pjesme samo po svojoj intuiciji, iskustvu i mašti. Autorica unatoč poznatim izričajima iz tradicionalne poezije i svakodnevnog govora piše slobodnim stihom koji je lijepo oblikovan i rafinirano odmjeren. U situaciji gubitka šireg čitateljstva poezije, koja se čita pretežito u pjesničkim krugovima, čini se da bi pjesništvo poput predočenog u zbirci moglo dosegnuti širi krug čitatelja, posebno čitateljica te na taj način i posredovati poeziju uopće.

Bilješka o autorici:

Jelena Uranić Zavrtnik rođena je 1992. godine u Varaždinu gdje je pohađala VI. osnovnu Školu. Završila je Srednju školu u Prelogu, smjer slastičar. Svoju prvu zbirku pjesama pod naslovom „Pjesme“ objavila je 2007. godine uz potporu prof. Marije Kraš. Naslov druge objavljene zbirke pjesama je „Beskonačna čežnja“, a ona je objavljena 2009. godine uz potporu obitelj Skenderović. 

Sretno je udana, kućanica i ponosna majka četvero jedinstvenih mališana. 

Zahvalna je svom suprugu Saši uz čiju pomoć je objavljena ova zbirka.

Ključne riječi: pjesme, izgubljeni svijet, ljubavna lirika

Naslov: Izgubljeni svijet
Autorica: Jelena Uranić Zavrtnik
Broj stranica: 102
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-560-2
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.