naslovnica webknjizara9
Product Code: W-0869

STATISTIČKO IZVJEŠĆE O OBRADI GODIŠNJIH PRIJAVA POREZA NA DOHODAK OD OBRTA I SLOBODNIH ZANIMANJA OD 2012. DO 2016. GODINE, Zlatana Kvesić i Maja Krajinović

250,00 kn

Sažetak:

U priručniku su sadržani statistički podaci o obradi godišnjih prijava poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja za 2012., 2013., 2014., 2015. i 2016. godinu, na razini županija i ukupno na razini Republike Hrvatske.

Unutar svake županije podaci su iskazani po djelatnostima i to prema »odjeljcima« (dvoznamenkasti broj) iz Odluke o nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007. - NKD 2007. (NN 58/07.). Također su unutar pojedinih odjeljaka izdvojeni i iskazani podaci po nekim posebno interesantnim »razredima«, te zbirni podaci na razini županije. Na isti način iskazani su i podaci na razini Republike Hrvatske .

Statistički podaci sadržani u ovom priručniku odnose se na podatke prikupljene odnosno izračunane na temelju obrađenih godišnjih prijava poreza na dohodak obrtnika i slobodnih zanimanja, i to: broj prijava, primici, izdaci, dohodak, gubitak, prosječni primitak, prosječni izdatak, prosječni dohodak, prosječni gubitak, iznos iskorištenih osobnih odbitaka, porezna osnovica, godišnja porezna obveza, plaćeni predujam, razlika poreza i prireza za uplatu, razlika poreza i prireza za povrat, te broj zaposlenih od 2011 do 2013 na bazi podataka iz ID obrazaca, a za 2014., 2015. i 2016. godinu na bazi Obrazaca JOPPD.

Navedeni podaci mogu se koristiti kod izrade raznih analiza gospodarskih djelatnosti obrtnika i slobodnih zanimanja, na razinama i skupinama djelatnosti kako su iskazane, za praćenje trenda njihova kretanja te kao pomoć kod izrade nekih projekcija.

Ključne riječi: porez na dohodak, Hrvatska

E-mail:  Institut za javne financije, Zagreb

Naslov: Statističko izvješće o obradi godišnjih prijava poreza na dohodak od obrta i slobodnih zanimanja od 2012. do 2016. godine (12b)
Autor: Zlatana Kvesić i Maja Krajinović
Broj stranica: 852
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2018.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

There are yet no reviews for this product.