NASLOVNICA WK6
Product Code: W-0855

GRAFIČAR U GENOVI, Jure Karamarko

Sažetak:

Jedan sasvim običan večernji izlazak koji nije puno obećavao povukao je Borisa u jedan novi svijet. Svijet navijanja. Nakon te večeri i upoznavanja vođe navijača sve se odvilo brzo uz Sanju, Dugog, Maru i ostale junake…

Jurin apsolutni navijački hit roman „Grafičar“ iz 2012-e godine ovdje je ukomponiran sa drugim romanom „Genova“ iz 2014-e i zajedno čine ovu priču u jednom komadu. U bilo kojem kraju svijeta, u bilo kojem gradu može se čitati i zamisliti svoj grad, svoju skupinu, svoje ljude. Roman koji navijači obožavaju.

Bilješka o autoru:

Bilo bi glupo i uvredljivo napisati da je Jure Karamarko u ovom trenutku aktivni navijač koji, eto, piše navijačke romane. Slijedom mnogih životnih okolnosti posljednjih godina, Jure se u svojim temama, knjigama, blogovima i tekstovima postavlja samo kao onaj koji novinarski pristupa navijačkoj tematici. Drži tu stranu u svojim tekstovima i temi i analizira ih sa strane - navijačkim očima. Već neko vrijeme kao navijač nije aktivan, ali je intenzivno angažiran u javnom pisanju i javnoj obrani navijačkog poretka u zemlji gdje isti taj svijet pljuje više od četiri milijuna ljudi.

Preko nekadašnjeg bloga Ispod tepiha prije puno godina, pa bloga Zadnji trzaj, koji je tada čak otisnut u knjigu, sve do bloga Od subote do subote, razvijao se stil pisanja za specifičnu navijačku publiku.

Prvi navijački roman koji je Jure napisao, nosi ime Grafičar i pročitan je nekoliko tisuća puta. Nakon Grafičara Jure je napisao i nastavak i dao mu ime Genova. Iza toga je napisao zreliji roman Kradljivci snova te svakim sljedećim uratkom popravlja i nadograđuje svoj stil pisanja u tom navijačkom žanru.

Nakon Kradljivaca snova Jure je objavio roman Posljednja generacija istoka, a ni mjesec dana kasnije romane Zara i Padobran. Zara, koja u prvih nekoliko mjeseci osvaja publiku diljem zemlje, koja čak i nije navijačka, doživljava svoju veliku promociju u svibnju 2018-e godine pred krcatim Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru. To je bio jedan od vrhunaca Jurina spisateljstva. Samo nekoliko mjeseci nakon promocije romana Zara, Jure objavljuje roman Huligan Pero u tiskanom izdanju kojim nadmašuje sve što je Zara prethodno postigla. U jednom trenutku roman Huligan Pero postao je tema na nacionalnim TV postajama, na portalima i u mnogim novinama. Priča koja je definitivno postigla uspjeh. Samo 90 dana nakon objave romana Huligan Pero, koji je nastajao tri godine, Jure objavljuje nastavak, roman Huligan Pero 2 koji je završio samo 64 dana nakon objave prvoga dijela.

Ključne riječi: Jure, Karamarko, Huligan, Pero, Grafičar, Genova, Hajduk, Torcida

Link:
www.jurekaramarko.com
www.instagram.com/jurekaramarko
www.instagram.com/huliganpero
https://www.facebook.com/jurekaramarkoautor

E-mail: Jure Karamarko

Naslov: Grafičar u Genovi
Autor: Jure Karamarko
Broj stranica: 150
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-550-3
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.