Naslovnica_juracic_mutno_more-300x419
Product Code: W-0746

MUTNO MORE, Marija Juračić

Sažetak:

Roman Mutno more je četvrti roman iz ciklusa romana o inspektorici Iki Ekl, ženi neobičnog psihološkog mozaika. Kada sa svjetionika Tanjurića, koji je pretvoren u ugostiteljski objekt, nestane svjetioničar Josip Delić, inspektorica Ekl i njezin pomoćnik Ninno Ritzi pokreću istragu koja se pretvara u opasnu avanturu. Priča je neobična, zanimljiva, a podloga romana je tipična, hrvatska društvena sredina s koje autorica vješto skida naslage kojima su prekrivene mnoge društvene devijacije i pred nas dovodi zanimljive likove koji na dovitljiv način preživljavaju u nesigurnoj, mutnoj sredini.

- Mihovila Pasarić Walner

Bilješka o autorici:

Marija Juračić je profesorica hrvatskog jezika i književnosti. Već šestu godinu vodi Portal za objavu poezije "Očaravanje" koji je 2012. godine nominiran za izbor najboljih web portala u oblasti “Znanost, obrazovanje,  kultura“.

Urednica je dvadesetak poetskih zbirki, romana i priča raznih autora. Piše članke o jeziku, kritičke osvrte i eseje za nekoliko hrvatskih časopisa i književnih portala, a surađuje i sa crnogorskim časopisom i portalom za kulturu, književnost i društvene teme „Avlija“. U "Hrvatskom glasu Berlin" ima svoju stalnu rubriku za objavu humoreski "Iz druge perspektive". Na Međunarodnom natječaju humora i satire Kluba umjetničkih duša raspisanom u ožujku 2017. godine njezina humoreska “Nema zime“ osvojila je prvo mjesto. Njen kritički osvrt „Sestrica s jezera“ Gorana Tribusona ušao je u izbor za ZiN nagradu, kao i priča „Krajem ljeta“, a kratka priča „Plovidba“ objavljena je u Večernjem listu u okviru Večernjakovog natječaja za kratku priču „Ranko Marinković“. Pjesme i kratke priče objavljene su joj u mnogim zbornicima i časopisima. Objavila je nekoliko zbirki pjesama i romana, od kojih su "Ljubav u Pompejima" i "Una" prevedeni na njemački jezik i objavljeni u ediciji Rediroma Verlag i na Amazonu. Posljednji roman "Dronovi, furešti, ubojstvo" je 2017. godine završio na 26. od 50 mjesta na top listama hrvatskog romana.

Ključne riječi: Kriminalistički roman

Link:  https://www.facebook.com/ocarav/
E-mail:  Marija Juračić

Naslov: Mutno more
Autorica: Marija Juračić
Broj stranica: 246
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-472-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.