web naslovnica -Jareb-300x419
Product Code: W-0739

TRG KAMENIH MLINOVA BB, Marko Jareb

Sažetak:

Bartul i njegova Ankica žive na otoku Poliću. Isključivo se bave poljoprivredom i podižu svoju obitelj od prodaje njenih plodova. Naročito je Bartulov život opterećen prošlošću, zbog toga što mu je u otrizanima u Velom ratu poginuo ženin brat. Karlo je prije pogibije bio u zatvoru zarobljen od Palijana. Bartul ne zna gdje je Karlov grob i nastoji doći do te spoznaje. Jedino što zna je to, kako je Karlo poginuo u borbama za oslobađanje Klina. O tome razglaba s umirovljenim profesorom Ljudevitom i novinarom Jasenkom, kao i s župnikom u mjestu. Svi Bartulovi pokušaji su uzaludni i on umire ne doznavši mjesto Karlovog ukopa. Nakon Postojbinskog rata, Bartulov sin Milan odlazi u Klin na sahranu majke od svog radnog kolege. Na jednom nadgrobnom spomeniku ugleda Karlovo ime i prezime, dolazi do informacije, gdje je obiteljska kuća toga groba, odlazi u posjetu na tu adresu i tamo upoznaje staricu Milicu kod koje nalazi Karlovu bilježnicu, koju je sačuvala njegova ratna bolničarka Borka. U tu bilježnicu je pisao Karlo, Borka i njezin sin. Na temelju tih zapisa otkrivaju se mnoge nedoumice do kojih nije mogao doći Bartul…

Bilješka o autoru:

MARKO JAREB - rođen je u selu Srima, grad Vodice. Osnovnu školu pohađa u Vodicama i Šibeniku. Srednju školu završava u Šibeniku. Upisuje studij elektrotehnike u Splitu, devet semestara, gdje na FESB-u stječe zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike. Po zvanju je i profesor informatike. To zvanje je stekao na PMF-u Split. Zapošljava se u Šibeniku gdje radi u struci. Trenutno je zaposlen u Ekonomskoj školi Šibenik kao nastavnik informatike. Nosilac je Spomenice Domovinskog rata.

Ključne riječi: Bartul, Ankica, Trata, Medaljon

Naslov: Trg kamenih mlinova bb
Autor: Marko Jareb
Broj stranica: 256
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-469-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.