KVESIC_DESET_KOMANDOSA_NASLOVNICA-300x419
Product Code: W-0734

ZBIRKA KRATKIH PRIČA DESET „KOMANDOSA“, Vinko Kvesić

Sažetak:

S odmakom većim od pet desetljeća odlučio sam u obliku kratkih priča, a na temelju stvarnih – istinitih događaja, opisati težak život naroda zapadne Hercegovine. U pričama sam opisao običaje, hrabrost, upornost, snalažljivost, moralnost, duhovno stanje i političko raspoloženje žitelja ovoga kraja u prvih petnaest godina nakon II. svjetskog rata.

Posebnu sam pozornost posvetio generaciji koja je rođena uoči i tijekom II. svjetskog rata. Opisao sam odrastanje i školovanje te generacije od početka osnovne škole do završetka gimnazije. Knjiga može poslužiti starijima da se prisjete prošlosti, a mlađima da saznaju o teškom životu i duhovnoj snazi svojih predaka. Ujedno želim da mladi objektivno sagledaju svoje životne prilike koje su neusporedive s tadašnjim stanjem, kako bi iz toga izveli logične zaključke i lakše donosili svoje buduće odluke.

Bilješka o autoru:

Vinko Kvesić rođen je 12. svibnja 1941. godine u Ljubotićima, općina Široki Brijeg. Četiri razreda osnovne škole završio je u rodnom selu, a osam razreda gimnazije u Širokom Brijegu. Maturirao je 1960. godine.

Studirao je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirao u svibnju 1966. godine, te stekao naziv profesora povijesti. Dvije godine radio je osnovnim školama, a od 1970. godine zaposlen je u Ekonomskoj školi u Zaboku, gdje radi sve do odlaska u mirovinu 2005. godine.

Zadnjih desetak godina bio je ravnatelj Srednje škole Zabok (ekonomska, trgovačka, ugostiteljska, hotelijersko-turistička i komercijalna škola).

Nakon umirovljenja ostao je živjeti u Zaboku.

E-mail: Vinko Kvesić

Naslov: Zbirka kratkih priča Deset „komandosa“
Autor: Vinko Kvesić
Broj stranica: 94
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-465-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.