Deveti sat -Badenić-300x419
Product Code: W-0685

DEVETI SAT, Renato Badenić

Sažetak:

Izazivačkim stilom, protočnim i zasićenim rečenicama, drskošću u izrazu, ali i brutalnom iskrenošću u sadržaju, Deveti sat potvrđuje intenciju autora — nepripremljenog čitatelja uspijeva prodrmati i natjerati ga da propituje sebe samoga, ali i svijet oko sebe nakon skidanja krinki lažnog nametnutog morala i sumnjive etike. Ako je već glavni junak (ujedno i pripovjedački ja glas), nerijetko u romanu okarakteriziran i etiketiran ženomrscem, vucibatinom umjetnosti, oskvrnjivačem i nepopravljivim nihilistom; Badenića je tad, s Devetim satom na književnoj sceni, moguće promatrati kao nekonvencionalnog surovo/sirovog propitivača femininosti i maskulinosti u prvom redu, postmodernističkog psovača suvremene kulture, moderne umjetnosti i sistema u cjelini što proizvodi zatupljenu masu bez iskrenog osjećaja posebnosti i onog najvažnijeg – slobode izbora.

Izvadak iz recenzije (Ana-Marija Posavec)

Bilješka o autoru:

Živi i radi u Zagrebu.

1994. godine je u časopisu "Plima", u izdanju AGM-a, objavio kratku satiričnu priču "Tramvajka".

2009. godine, pod pseudonimom Rene, objavio je novelu "Sedmi pečat" u izdanju A. G. Matoš Samobor i Likovne udruge Humanaart Zagreb.

"Deveti sat" je njegov prvi objavljeni roman.

Ključne riječi: Deveti sat, Kum, Lana, Vanja, večeri poezije, problemi demokracije, kritika umjetnosti

E-mail: Renato Badenić

Naslov: DEVETI SAT
Autor: Renato Badenić
Broj stranica: 528
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-436-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev  


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.