web-naslovnica Dobit-300x419
Product Code: W-0710

DOBIT HRVATSKIH OSOBA OSTVARENA U INOZEMSTVU, Dalibor Legac i Željko Martinović

Sažetak:

U svakodnevnim kontaktima s hrvatskim poreznim rezidentima koji ostvaruju prihode iz inozemstva postoje brojne nedoumice i nesnalaženja o tome u kojoj državi i koliki porez moraju platiti te kako primijeniti međunarodne ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Autori su u ovom priručniku pristupili obradi onih odredbi ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji se odnose na poslovanje trgovačkih društava i ostalih poduzetnika koji su obveznici poreza na dobit. Odnosne odredbe obrađivali su tako da je prvo dano razjašnjenje smisla i sadržaja samog članka, nakon toga su dani primjeri koji na praktičan i pristupačan način dočaravaju najčešće aspekte primijene te je nakon toga dana tablica u kojoj su na pregledan način prikazane sve bitne odredbe unutar pojedinog članka koji se obraduje te njihovo praktično značenje ili sažeti rezultat značenja određene odredbe. Rezultat obično prikazuje koja država ima pravo oporezivati određenu vrstu prihoda. Takvo jednostavno sažimanje smisla ponekad opširnih, nejasnih i kompliciranih izričaja odredbi ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja omogućavaju jednostavnu primjenu ugovora i osobama koji nisu stručnjaci u ovom uskom i izrazito stručnom području primjene međunarodnih poreznih ugovora.

Na ovakav način obrade međunarodnih poreznih pravila stvoren je transparentan i pregledan sustav ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su na snazi i primjeni u Republici Hrvatskoj u djelu koji se odnosi na oporezivanje hrvatskih poduzetnika koji ostvaruju dobit s izvorom u inozemstvu.

Bilješka o autoru:

Ključne riječi: trgovačka društva, porez na dobit, izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

E-mail:  Martina Fabris

Naslov: Dobit hrvatskih osoba ostvarena u inozemstvu
Autor: Dalibor Legac i Željko Martinović
Broj stranica: 886
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.