Igor_petric_lovci_na_tenkove_naslovnica nova-300x4192
Product Code: W-0701

LOVCI NA TENKOVE, Igor Petrić

Sažetak:

Lovci na tenkove zbirka je ratnih priča i novela iz Domovinskog rata.

Naslovi priča i novela:

Bitka za Jokinu glavicu
Mjesečeva sonata
Arhanđeo Mihael
Krik u noći
Zasjeda u šumi Striborovoj
Smrt na crvenoj zemlji
Labirint na Dinari

Zbirka Lovci na tenkove obiluje akcijskim scenama rata s nizom pomno psihološki obrađenih likova. Junaci ovih priča su obični ljudi koji u ratnom vihoru prolaze svoja iskušenja i katarze.

Tu se preživljava i gine, tu se prelaze krajnje granice vlastitih snaga. Svaki od likova ove knjige na svoj način duboko u sebi proživljava ovaj rat.

Jer nije rat samo borba protiv neprijatelja. To je i borba protiv prirode i njezinih sila. To je istovremeno i borba protiv vlastitih nesigurnosti, slabosti i strahova. Nisu heroji oni koji se ne boje, nego su to oni koji usprkos svemu zadržavaju hladnu glavu i pritom ostaju ljudi.
Iako je od završetka Domovinskog rata prošlo više od dva desetljeća čitajući ove priče čitatelj će se lako vratiti u ratne 90-te.

Ovo se osobito odnosi na one koji su u ratu sudjelovali. Za njih će Lovci na tenkove biti poput vremeplova koji će ih vratiti u maskirnu odoru hrvatskog vojnika. Svi će oni čitajući ove stranice opet osjetiti u nosnicama miris baruta i prisjetiti se onog zlokobnog zvuka granate koja nailazi.

Za sve ostale ova je knjiga prilika da shvate kroz što to prolazi vojnik kad se izravno suoči s opasnošću po vlastiti život.

 

Bilješka o autoru:

Igor Petrić rođen je u Splitu 14. 10. 1960 godine.

Poslije završene Pomorske škole odlazi na more te stječe zvanje Poručnika trgovačke mornarice. U životu radi razne poslove, ali umjetnost ostaje njegova trajna preokupacija. Bavi se slikarstvom, fotografijom i književnošću.

1993. godine odlazi kao pripadnik 141. brigade Hrvatske vojske na zadarsko bojište. Ovo ratno iskustvo 1997. godine rezultirat će njegovim prvim romanom TG-5 (Taktička grupa 5). To je napeti akcijski ratni roman koji govori o grupi hrvatskih diverzanata koji izvode akciju u neprijateljskom zaleđu.

2002. godine izlazi mu drugi roman pod naslovom Zakon ulice. Ovo je priča o mladom paru splitskih narkomana koji pokušavaju prokrijumčariti veliku količinu droge.

30. 12. 2003 postaje članom Društva hrvatskih književnika.

Lovci na tenkove njegova je treća knjiga. Živi i radi u Splitu kao slobodni umjetnik.

Ključne riječi: Knjige o Domovinskom ratu, proza, hrvatska književnost, Igor Petrić, Lovci na tenkove.

Link: https://na-rubu-pameti.site123.me/

Naslov: Lovci na tenkove
Autor: Igor Petrić
Broj stranica: 142
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-447-6
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.