web naslovnica Kad gosti dolaze-300x419
Product Code: W-0680

KAD GOSTI DOLAZE, Haira Lacmanović-Heydenreuter


Sažetak:

U kratkim pričama autorica opisuje susrete domaćina i gostiju. Svaki gost se raduje kad je dobrodošao i u pravilu odlazi tamo gdje ga poznaju. Danas je ugošćivanje i biti gost svakodnevni ljudski posao. Riječ je o "bezdomovinstvu", o tome da je čovjek svjetski, globalni gost. Čovjek od svijeta ima Svijet za dom, svjetskom čovjeku je domovina Zemlja, on je svugdje kod kuće.
Price o gostima su priče iz raznih svjetova s problemima i potrebama, iz otmjenog, bogatog i aristokratskog svijeta sa svojom bahatošću i arogancijom kao i povijesno obojene price.
Prizor priča može biti bilo gdje na svijetu, od jednostavnih stanova do prekrasnih vila i dvoraca.


Bilješka o autorici:

Haira Lacmanović-Heydenreuter je rođena u Šibeniku gdje je završila gimnaziju. Studij je započela u Zadru te nastavila u Münchenu. Studirala je povijest umjetnosti, germanistiku, slavistiku i povijest jugoistočne Europe. Magistrirala je na temu "Pad dubrovačke republike". Doktorirala je također u Münchenu na L.M.U. na temu "Dalmacija u Beču" (dalmatinski zastupnici u Beču od 1867-1918). Knjiga predstavlja važan i kljucan doprinos hrvatskoj povijesti u drugoj polovici 19. i početku 20. stoljeća. 

Ključne riječi: Gosti i domaćini, razgovori, pozivnice, neželjeni gosti, srednji stalež, novopečeni bogatali, aristokracija, zavist, nasilje, pohlepa, Dubrovnik, Sibenik, Dalmacija.

E-mail: Haira Lacmanović-Heydenreuter

Naslov: Kad gosti dolaze
Autorica: Haira Lacmanović-Heydenreuter
Broj stranica: 158
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-433-9 
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.