web-naslovnica-300x41996
Product Code: W-0663

ZAKON O DOPRINOSIMA S KOMENTAROM, Ksenija Cipek, Dražen Opalić, Jasna Prepeljanić

Sažetak:

Sustav doprinosa za obvezna osiguranja uveden je u hrvatski porezni sustav 2009. godine i od tada je objavljeno nekoliko izmjena i dopuna. Zakon uređuje sva pitanja vezana uz doprinose kao što su: vrste doprinosa i stope za obračun, obveznik doprinosa, obveznik obračunavanja doprinosa, obveznik plaćanja doprinosa, osnovice za obračun i način njihova utvrđivanja, obveza i način obračunavanja, obveza plaćanja i rokovi za uplatu, obveza izvješćivanja te druga pitanja vezana uz poslove prikupljanja doprinosa. U ovom je priručniku objavljen pregled svih promjena tijekom godina, a okosnicu priručnika čini novi Zakon koji je u primjeni od 2017. godine s detaljnim komentarima svakog pojedinog članka.

Naime, od 1. siječnja 2017. na snagu su stupile odredbe izmjena i dopuna Zakona u kojem se, između ostalih, promijenio način izvješćivanja o obvezi doprinosa za osiguranike po osnovi učenika i studenata na praksi, propisana je osnovica za obračun doprinosa za osobe u radnom odnosu koji su istovremeno u istom društvu članovi uprave trgovačkog društva, povećana je najniža osnovice za utvrđivanje doprinosa, smanjena je stopa za obračun doprinosa prema drugom dohotku i drugoj djelatnosti, ukinuta su izuzeća od plaćanja doprinosa prema drugom dohotku itd. Osim navedenoga, odredbe Zakona usklađuju se s odredbama Općeg poreznog zakona u pogledu instituta zastare.

Priručnik je namijenjen poslodavcima, poreznim savjetnicima i knjigovodstvenim servisima, kao i svim fizičkim i pravnim osobama obveznicima doprinosa.

Ključne riječi: doprinosi

Naslov: Zakon o doprinosima s komentarom
Autor: Ksenija Cipek, Dražen Opalić, Jasna Prepeljanić
Broj stranica: 170
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

There are yet no reviews for this product.