FRANCUSKO-HRVATSKI UPRAVNOPRAVNI POJMOVNIKFRANCUSKO-HRVATSKI UPRAVNOPRAVNI POJMOVNIK
Product Code: W-0594

FRANCUSKO-HRVATSKI UPRAVNOPRAVNI POJMOVNIK

140,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:

Rad sadrži Predgovor na hrvatskom i francuskom jeziku, čiji je autor Gérard Denegri, zatim Uvod s naslovom Pravo i prevođenje, također na hrvatskom i francuskom jeziku. Potom slijede pojmovi iz područja upravog prava poredanih po abecednom redu francuskih izraza s hrvatskim prevodom. Na kraju rada je Sadržaj hrvatsko-francuski, te Index Franco-Croate.

Bilješka o autorima:

Profesor emeritus Sveučilišta Panthéon-Assas (Paris 2), počasni doktor Sveučilišta u Splitu, autor brojnih znanstvenih djela i članaka na različitim poljima javnoga prava i političkih znanosti. Član Društva za komparativno zakonodavstvo i Francuskoga zavoda upravnih znanosti pri Državnom savjetu (Nacionalni odjel međunarodnoga instituta upravnih znanosti). Osnovao je i vodio više sveučilišnih studija specijaliziranih za područje sigurnosti, među ostalim u suradnji s Visokom školom policijskih i žandarmerijskih časnika. Suosnivač, član ili voditelj većega broja hrvatsko-francuskih znanstvenih udruga na Sorboni o hrvatskoj kulturi, predstavničkog vijeća hrvatskih ustanova i zajednice u Francuskoj te Centra za europske studije i istraživanja „Robert Schumanˮ u Splitu. Bio je inicijator većega broja međusveučilišnih hrvatsko-francuskih ugovora o partnerstvu koje su potpisane 1999., 2006. i 2015. Kao organizator i inicijator s francuske strane „Hrvatsko-francuskih upravnopravnih danaˮ u Splitu, koji se organiziraju svake godine od 2007., nastavlja razvijati suradnju između dviju zemalja i na različitim izvansveučilišnim područjima.

Docentica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je poslijediplomski znanstveni studij iz upravno-političkih znanosti te obranila magistarski rad pod naslovom Zaštita subjektivnih prava u postupku pred upravnim tijelima. Doktorsku disertaciju obranila je 2011. na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Splitu, na temu Upravni spor pune jurisdikcije. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova iz područja upravnoga prava. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima. Kao korisnica stipendije Vlade Republike Francuske boravila je tri mjeseca kao gošća istraživačica na Université Panthéon – Assas PARIS II (Institut Cujas). Od 2007. do danas aktivno sudjeluje u organizaciji Hrvatsko-francuskih upravnopravnih dana. U prosincu 2008. izabrana je u Upravni odbor Centra za europsku dokumentaciju istraživanje „Robert Schuman", na funkciju glavne tajnice udruge. Redovna je članica Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Ključne riječi: Pojmovnik, francusko-hrvatski, upravnopravni, upravno pravo

Naslov: FRANCUSKO-HRVATSKI UPRAVNOPRAVNI POJMOVNIK
Autori: Bosiljka Britvić Vetma, Marc Gjidara
Broj stranica: 210
Nakladnik: Pravni fakultet Split
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-8116-10-0
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.