KORACI KROZ ČEMERIKE, Stanka SršenKORACI KROZ ČEMERIKE, Stanka Sršen
Product Code: W-0474

KORACI KROZ ČEMERIKE, Stanka Sršen

60,00 kn
Manufacturer Redak


Sažetak:


„Koraci kroz čemerike“ je prva zbirka pjesama Stanke Sršen. Naslov zbirke nije slučajno odabran. Ostao je u podsvijesti kao slika iz ranog djetinjstva kada je djevojčica morala prolaziti uz čemerike koje su se protezale s obje strane uskog puteljka. Bile su tako visoke, ili je ona bila tako mala, da se bojala ići kroz njihov mračni tunel. Ostale su urezane u domenu podsvjesnog kao simbol životnog puta, kao čemer života. No te čemerike više ne izazivaju strah jer djevojčica je postala žena, a strah je nadvladan mirnim promišljanjem svega što život nosi.

/Koraci kroz čemerike/

Još ponekad
kroz čemerike stare
čujem umorne
korake
spotiču se
po sivom, golom
kamenju.

Što me je privuklo poeziji Stanke Sršen? Zašto mi se njene pjesme sviđaju i zašto prema njima osjećam neku vrstu poštovanja? Možda zato što su njezini stihovi poetski odraz života čovječjeg jer je tkivo života građeno od tuge i veselja, čudno tkivo prevrtljivo, koje čini našu svakodnevicu.

Poezija ne može ukloniti tugu iz naših života, ali nam može pružiti utočište, mjesto topline i mira, gnijezdo u kojem vladaju prisnost i ljubav, mjesto u kojem se lijepe polomljene misli, a duša odmara. Svijet poezije Stanke Sršen je upravo takvo mjesto; milo, toplo, nježno, gotovo svileno i ponekad sneno…

- Marija Juračić, prof.

Bilješka o autorici:

Stanka Sršen rođena je u Metkoviću. Djetinjstvo je provela u malom selu Grad, u općini Slivno, a danas živi i radi u Blacama. Iako poeziju piše od djevojačkih dana,
objavljivati ju je počela tek prije nekoliko godina i to na internetskim portalima Očaravanje i Pesen si te u časopisu za umjetnost i znanost Hrvatska misao.

Pjesme su joj objavljene u zajedničkoj zbirci poezije autora portala Očaravanje „Čuvari riječi“.

„Koraci kroz čemerike“ je njena prva samostalna zbirka poezije.

Bilješka o urednici:

Portal „Očaravanje“ u vlasništvu Marije Juračić je portal koji promiče dobru poeziju i promovira nove pjesnike. Marija Juračić, profesorica književnosti i njemačkog jezika urednica je poetskog portala Očaravanje. Izdala je nekoliko zbirki poezije te romane s kriminalističkom tematikom; Buga, Toma, Una, Jedne zime u Hrastovu, Zona.

Svoje romane Ljubav u Pompejima i Una prevela je na njemački jezik pa je njemački izdavač knjige postavio na Amazon.

Ključne riječi: Poezija

Naslov: Koraci kroz čemerike
Autorica: Stanka Sršen
Broj stranica: 114
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-287-8
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.