TATA, DAJ MI DROGE, Maja VukojaTATA, DAJ MI DROGE, Maja Vukoja
Product Code: W-0456

TATA, DAJ MI DROGE, Maja Vukoja

6,64 €
Manufacturer Redak


Sažetak:

Novela prikazuje život Matije N. i pisana je u prvom licu.

Matija je mladi muškarac u dvadesetima iz dobrostojeće obitelji, a koji je zapao u pakao droge.

Priča je njegov svojevrstan dnevnik u kojem opisuje svoj život od djetinjstva do prve marihuane, prve doze heroina, liječenja u bolnici te odlaska u komunu.

Uz obiteljske drame i emocionalnu vezu sa djevojkom koja je također žrtva Matijine ovisnosti, priča je prožeta razmišljanjima o smislu života, na indirektan način približava okolini tu stigmatiziranu bolest te je na mahove provokativna, sirova, ali i nježna i iskrena, baš kao i Matija.

Sama radnja je inspirirana stvarnim osobama i iskustvima te ne predstavlja medicinsku, već isključivo ljudsku, socijalnu tematiku.

Bilješka o autorici:

Rođena je u Zagrebu 25.siječnja 1980.godine.

Oduvijek sklona glazbi, čitanju, prirodi i životinjama, kao i beskonačnom razmišljanju, počinje pisati već u osnovnoj školi.

Polazila je Lidrano gdje je dobila Priznanje i Diplomu za svoj književni rad uz preporuku da se nastavi samostalno baviti ovim vidom izražavanja. Piše poeziju, aforizme i kratke priče (jedna od njih, 'Balkanska svadba', je objavljena u aktualnom natječaju za kratku priču Ranko Marinković; Večernji list).

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te završila specijalizaciju iz psihijatrije.

Radi u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju, Rebro, gdje vodi psihoterapijske grupe te i sama potiče pacijente da se ostvare u svojim talentima.

Ključne riječi: Novela, moja priča, Matija N., Elena, prijatelj Luka, dragi tata, droga, narkoman, pas Spas, komuna, volim proljeće, zvukovi valova, pjev galebova, voljeni suigrač nježnosti, nevidljiva ekstaza, tiha predaja, nepovratni Bal igala.

Naslov: Tata, daj mi droge
Autor: Maja Vukoja
Broj stranica: 64
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-271-7
Tisak: digitalni tisak knjiga - print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati "Europa" ili "Ostale zemlje svijeta", a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Product Length: 0.0000 in
Product Width: 0.0000 in
Product Height: 0.0000 in
Product Weight: 0.0000 lb
Product Packaging: 0.0000
There are yet no reviews for this product.